Κοινωνία

Δημοσκόπηση Marc: «Καίνε» οι αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ-Το 35% προσδοκά μία καλύτερη χρονιά

Το 35,9% των πολιτών έχει προσωπικές προσδοκίες καλύτερης χρονιάς για το 2023 , ενώ το 30,5%  περιμένει χειροτέρευση σε ό,τι αφορά την προσωπική του κατάσταση, σύμφωνα με το γκάλοπ της Marc που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. 

Οι πολίτες δηλώνουν σε πολύ υψηλό ποσοστό - 54,7% - ότι οι αυξήσεις τιμών στο σούπερ μάρκετ «καίνε» και ζητούν από την κυβέρνηση σε ποσοστό 47,1% να δώσει προσοχή η κυβέρνηση σε αυτές. Ωστόσο, έχει υποχωρήσει η ανησυχία για τις τιμές της ενέργειας, μετά από τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού  πλέον οι δύο στους δέκα τους θέτουν ως προτεραιότητα. 

Πάνω από το 50%  των ερωτηθέντων δήλωσαν είτε ότι τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης είναι μία σημαντική βοήθεια, είτε ότι είναι «μικρή αλλά αναγκαία βοήθεια». Ωστόσο, οι θετικές γνώμες για την αποτελεσματικότητα του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι  μειοψηφικές, αφού μόλις το 27,3% απαντά «ναι» ή «μάλλον ναι» στο ερώτημα κατά πόσον συμβάλλει στην συγκράτηση των τιμών. 

Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις σε ορισμένα φάρμακα, πάνω από  το 50% θεωρεί ως κύρια αιτία την κερδοσκοπία , πάνω από 22% κάνει λόγο για διεθνές φαινόμενο και μόνον ένα 20,9% αποδίδει ευθύνες στην κυβερνητική πολιτική. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓια την κηδεία του τέως 

Το 56,9%  χαρακτήρισε σωστή την απόφαση της κυβέρνησης να ταφεί ως ιδιώτης ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - ωστόσο το 31,6%  δήλωσε ότι ήταν «λάθος» . 


Δείτε τους πίνακες της δημοσκόπησης: 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...