Κόσμος

Ιταλία: «Ελαφρά κάμψη» παρουσιάζει το κόμμα της Μελόνι, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με τον μέσο ορο των δημοσκοπικών ερευνών της τελευταίας εβδομάδας, το κόμμα της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, Αδέλφια της Ιταλίας, παρουσιάζει ελαφρά κάμψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο συγκεκριμένα, μετα από σειρά εβδομάδων κατά τις οποίες ξεπερνούσε το 30% στην πρόθεση ψήφου, τώρα βρίσκεται στο 29,4%.

Η Λέγκα του Ματέο Σαλβινι ,«πείθει» το 8,7% των ερωτηθέντων και η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι το 7%.

Σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση, τα Πεντε Αστέρια στηρίζονται από το 17,9% του στατιστικού δείγματος, η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος από το 15,8% και η κεντρώα συμμαχία των Ματέο Ρέντσι και Κάρλο Καλέντα από το 7,9%. Η Ιταλική Αριστερά με τους Οικολόγους, τέλος, εξασφαλίζει το 3,4% της πρόθεσης ψήφου.

Συνολικά, η συντηρητική συμμαχία που κυβερνά την Ιταλία συνεχίζει να διαθέτει υψηλά ποσοστά και την στήριξη, συνολικά, του 46,2% των πολιτών που απάντησαν στις δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...