Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής -Aυτόπτης μάρτυρας: «Είχαν στήσει ενέδρα στον Φύσσα»

Άγνωστο παραμένει, μέχρι τώρα, αν και πότε θα εξεταστεί ως μάρτυρας η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, η οποία είχε κληθεί για σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται, σε δεύτερο βαθμό, η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η γυναίκα, στην αγκαλιά της οποίας ξεψύχησε ο άτυχος μουσικός, κλήθηκε να καταθέσει για πρώτη φορά δημόσια μετά από αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, στο οποίο συναίνεσε και η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν εμφανίστηκε σήμερα στη δικαστική αίθουσα.

Έτσι, η αυλαία της σημερινής συνεδρίασης του δικαστηρίου άνοιξε όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε στο βήμα του μάρτυρα, με βάση το σχετικό κατάλογο, την Παρασκευή Καραγιαννίδου, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μάρτυρας περιέγραψε πώς το μοιραίο βράδυ ενώ καθόταν σε παγκάκι μαζί με μια φίλη της είχε μια ομάδα περίπου 20 ατόμων να τρέχουν προς το μέρος τους, σημειώνοντας πως περίπου οκτώ από αυτούς κυνηγούσαν τον Παύλο Φύσσα. Αναφερόμενη στα συγκεκριμένα πρόσωπα είπε ότι φορούσαν ρούχα παραλλαγής και «φώναζαν» ρυθμικά. Στη συνέχεια, η μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε ένα ασημί αυτοκίνητο να έρχεται ανάποδα, από το αντίθετο ρεύμα και να σταματά στο σημείο. «Υπήρχε ένας συνοδηγός και είδα τον οδηγό να πηγαίνει προς τον κλοιό που είχαν κάνει οι άλλοι γύρω από το παλικάρι. Είδα αυτούς που είχαν κυκλώσει τον Φύσσα να ανοίγουν τον κλοιό μόλις τους πλησίαζε ο οδηγός του αυτοκινήτου. Ήταν σαν να του άνοιγαν χώρο. Τον είδα να πλησιάζει και μετά να τον έχει αγκαλιά. Όλα έγιναν γρήγορα» κατέθεσε συμπληρώνοντας πως ήρθαν στο σημείο δύο μηχανές της ΔΙΑΣ. «Οι αστυνομικοί πλησίασαν το παλικάρι που τον άκουσα να τους λέει κάτι σαν “όχι εμένα! Αυτόν!”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος: Έχετε αναφερθεί σε «ενέδρα». Το ίδιο περιγράφετε και τώρα Ήξεραν δηλαδή πως θα έρθει ο Ρουπακιάς;

Μάρτυρας: Ναι, ήταν ενέδρα. Φαινόταν σαν να τον περίμεναν. Δεν αντέδρασαν όταν πλησίαζε. Του άνοιξαν χώρο.

Η μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Γιώργος Ρουπακιάς θα είχε φύγει αν ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας δεν τον είχε υποδείξει ως τον δολοφόνο του στους αστυνομικούς. Μάλιστα, αφού περιέγραψε τη στιγμή της σύλληψης του καταδικασμένου σε ισόβια Γιώργου Ρουπακιά ανέφερε ότι ο συνοδηγός του, βγήκε από το αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ