Κοινωνία

Μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Δύο από τις δέκα χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αφού δεν επαρκεί το προσωπικό για να ανοίξουν περισσότερες. Πριν την πανδημία στις δύο κλινικές χειρουργούνταν 25-30 τακτικά περιστατικά τον μήνα. Τώρα χειρουργούν 15 παιδιά τον μήνα.

«Αυτή τη στιγμή περιμένουν 160 παιδιά να χειρουργηθούν από εμένα» λέει στην Καθημερινή και την Πέννυ Μπουλούτζα η Αγγελική Κρικρή, επιμελήτρια Α’, παιδοχειρούργος στο Παίδων «Αγία Σοφία». «Κάνω ένα χειρουργείο την εβδομάδα, δηλαδή 4 τον μήνα και περίπου 40 τον χρόνο. Το παιδί που είναι στην 160η θέση θα χειρουργηθεί σε τέσσερα χρόνια» λέει χαρακτηριστικά.

«Χρειαζόμαστε γιατρούς σε όλα τα τμήματα και κυρίως σε κάποια τμήματα που κινδυνεύουν να κλείσουν […] Δεν έχουμε ακτινολόγους. Ένας υπέρηχος κοιλίας με πιθανή σκωληκοειδίτιδα έχει τρεις ώρες αναμονή» πρόσθεσε.

Προβλήματα υπάρχουν και στον εξοπλισμό. «Στο παθολογοανατομικό για να βγάλει ταχεία βιοψία πρέπει το μηχάνημα να έχει ανάψει τρεις ώρες πριν. Και δεν μπορούν να γίνουν πάνω από δύο βιοψίες την ημέρα γιατί ανάβουν κόκκινα λαμπάκια» ανέφερε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...