Κοινωνία

Σύσκεψη Σωματείων 5 Οκτώβρη στο Σπόρτιγκ για την απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Σε σύσκεψη συντονισμού με στόχο την επιτυχία της Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας στις 9 Νοεμβρίου, καλούν συνδικαλιστικά σωματεία για την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 6.30μμ στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.

Το αρχικό κάλεσμα συνυπογράφουν: Συνδικάτο Οικοδόμων & Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά & στις Κατασκευές Αττικής, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,Συνδικάτο OTA Αττικής, Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού & Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής – Πειραιά & Νήσων, Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Ν. Αττικής και Νήσων, Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού ν. Αττικής, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής “Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους: «Η μεγάλη μάχη που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, οι αγώνες των υγειονομικών, των λιμενεργατών, των διανομέων, των μεταλλωρύχων, των εργαζομένων στην ενέργεια, των φοιτητών, των συνταξιούχων και οι εκατοντάδες κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια της δράσης μας.

Η προσπάθεια να περάσει στη συνείδηση του εργάτη ο φόβος με την επιβολή της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας στα συνδικάτα, με τους απεργοκτόνους νόμους, με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας τους, τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους, δεν μπορεί και δεν μένει αναπάντητη.

Η ελπίδα βρίσκεται στο συντονισμό για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, ενάντια στην ακρίβεια που επιβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενάντια στη φτώχεια για να πλουτίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες.

Διεκδικούμε:
-Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό.
-Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.
-Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
-Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.
-Επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...