Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Γιώργος Τράγκας: Φορολογικός κάτοικος Ελλάδας – Μυστήριο με τις ράβδους χρυσού (βίντεο)

Με πόρισμα των Αρχών, το ενδεχόμενο ο δημοσιογράφος να θεωρούνταν φορολογικός κάτοικος Μονακό, κάτι που θα εμπόδιζε τους ελέγχους στην περιουσία του, απορρίπτεται.

Ο Γιώργος Τράγκας ήταν φορολογικός κάτοικος Ελλάδας που σημαίνει ότι φορολογείτο στην Ελλάδα, συνεπώς η περιουσία τόσο στη χώρα όσο και εκτός τίθεται από την εξέταση των Αρχών.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν ταξίδια σε Γαλλία και ΗΠΑ, προκειμένου να γίνει επιτόπια διαπίστωση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσιογράφου.

Έρευνες γίνονται και γύρω από τις 10 ράβδους χρυσού που έχουν βρεθεί σε τραπεζική θυρίδα στο εξωτερικό, καθώς η απόκτησή τους θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναζητούνται τα χαρτιά που θα δικαιολογούν την κατοχή τους από τον δημοσιογράφο.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Πρώην επικεφαλής ΣΔΟΕ: Ο Γιώργος Τράγκας ήταν υποχρεωμένος να δηλώνει πόθεν έσχες και εισοδήματα

Στην υπόθεση των ακινήτων του Γιώργου Τράγκα εκείνο που ερευνάται αρχικά είναι οι ποινικές ευθύνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Live News Θόδωρος Φλωράτος, πρώην διευθυντής κεντρικής υπηρεσίας ΣΔΟΕ.

Αφού διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες, στη συνέχεια έπονται οι φορολογικοί καταλογισμοί. Ιδιαίτερα, εκείνο που ερευνάται είναι η προέλευση των ράβδων χρυσού που είχε στην κατοχή του ο δημοσιογράφος.

«Ο χρυσός δεν διακινείται σε φυσική κατάσταση, αλλά στα χαρτιά. Που βρήκαν τον χρυσό για να το έχουν στα χέρια; Είναι σοβαρό θέμα. Ο χρυσός κυρίως κινείται από τη νότια Αμερική, γιατί μόνο εκεί δεν καταγράφονται στα χαρτιά οι συναλλαγές».

Ως δημοσιογράφος, ο Γιώργος Τράγκας ήταν υποχρεωμένος να δηλώνει το πόθεν έσχες του, αλλά και η σύζυγός του, καθώς στη δήλωση ερωτάται εάν συναινεί με τα δηλωθέντα.

«Είτε γνώριζε είτε δεν γνώριζε, είτε συναινούσε είτε δεν συναινούσε, για να υποβληθεί η δήλωση του Γιώργου Τράγκα θα έπρεπε να συναινέσει και η σύζυγος», δήλωσε ο κ. Φλωράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε το βίντεο

 

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και η περιουσία της συζύγου του, Μαρίας Καρρά

Ο Γιώργος Τράγκας όπως έλεγε έχει παντρευτεί τη σύζυγό του, τρεις φορές.

Από το Λας Βέγκας στη λίστα των ελεγκτών

Οι όμορφες και ανέμελες στιγμές ανήκουν όμως πια στο παρελθόν για την χήρα του Γιώργου Τράγκα με τον οποίο μοιράστηκαν την προσωπική και επαγγελματική ζωή του ειδικά στα χρόνια του κορονοϊού που η Μαρία Καρρά πέρασε πιο δυναμικά μπροστά στην κάμερα.

Η περιουσία της Μαρίας Καρρά μπαίνει πλέον στο μικροσκόπιο καθώς ο πρόεδρος της Αρχής, για το μαύρο χρήμα, Χαράλαμπος Βουρλιώτης προχώρα στην ερευνά της συζύγου του Γιώργου Τράγκα Μαρίας Καρράς και άλλων δυο συνεργατών του δημοσιογράφου δεσμεύοντας τις περιουσίες τους προχωρώντας σε έλεγχο τους σε βάθος χρόνου και ερευνώντας το αν και πόσα  γνωρίζανε και τι συμμετοχή είχαν στις εταιρείες και τις εν γένει δραστηριότητες του Γιώργου Τράγκα η περιουσία του οποίου ελέγχεται για παράνομο πλουτισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα στρατόπεδα των κληρονόμων

Η Μαρία Καρρά και ο μεγαλύτερος γιος του Γιώργου Τράγκα είναι το ένα στρατόπεδο των κληρονόμων αυτοί που μέχρι τώρα δεν έχουν αποποιηθεί την κληρονομιά.

Ο μικρότερος γιος που αποποιήθηκε την κληρονομιά είναι στο άλλο, είχε ανταλλάξει μαζί τους σκληρά εξώδικα, αυτή η κόντρα ήταν μια από τις αιτίες που ξεκίνησε η έρευνα που οδήγησε στο τσουνάμι της αρχής για τον έλεγχο πόθεν έσχες ενώ ο δικηγόρος του Φρέντι έδειξε πως στην οικογένεια το κλίμα ήταν πολεμικό από την αρχή περιγράφοντας το πώς έμαθαν για την διαθήκη.

Μετα τις τελευταίες εξελίξεις όλα αυτά μικρή σημασία έχουν αφού πλέον το ενδιαφέρον μετατοπίζει στον έλεγχο της αρχής που μπορεί να οδήγησε σε πλήρη ανατροπή και να φθάσει ως και την κατάσχεση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα.

Αυτή την εξέλιξη είναι σίγουρο πως δεν θα ήθελε με τίποτα ο ίδιος ο οποίος φρόντισε να κάνει την χειρόγραφη διαθήκη του με στόχο να προστατεύει την γυναίκα της ζωής του όπως την αποκαλούσε.

Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος αλλώστε από τότε που η Μαρία Καρρά πέρασε την πόρτα του γραφείου του.

Ο Γιώργος Τράγκας της είχε προτείνει μάλιστα να την παντρευτεί δευτερόλεπτα αφότου η Μαρία Καρρά βρέθηκε στο γραφείο του καθώς ήθελε να γίνει δημιογράφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι θρησκευτικοί γάμοι τους μετα τον πολιτικό γάμο στην Κηφισιά όπως φαίνεται και στα πλάνα αποτέλεσαν κοσμικό γεγονός με τους ίδιους να το καταευχαριστιούνται και τους καλεσμένους να είναι από τον πολιτικό δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Το ζευγάρι ήταν μαζί όχι μόνο στην καθημερινότητα πίσω από τις κάμερες αλλά και στις εμφανίσεις τους που ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο ειδικά στην εποχή του κορωνοϊού που βρέθηκαν να συμπαρουσιάζουν τα ιατρικά θέματα στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα.

Ο Γιώργος Τράγκας επισκεπτόταν συχνά και την Έδεσσα με την σύζυγο του καθώς ήταν ιδιαίτερη πατρίδα τη το χωριό Άγρας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός με τον ίδιο να λέει πως η γυναίκα του ήταν κίνητρο να ζήσει.

Μάλιστα η Μαρία Καρρά θα ήταν σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και υποψήφια βουλευτής στις εκλογές στην Πέλλα.

Από την άλλη η δικηγόρο της λέει πως όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα δεν αποτυπώνουν την αλήθεια αλλά περισσότερο δημοσιογραφικές υπερβολές, ενώ έχουν δηλώσει έτοιμοι να συνδράμουν στην έρευνα των Αρχών.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

apache
Οπλικά συστήματα 0

Τους έπιασε τρέμουλο τους Τούρκους-Δύο τάγματα αναβαθμισμένων ελικοπτέρων Apache AH-64E και AH-64A για την Αεροπορία Στρατού σε Αιγαίο και Έβρο σύντομα

Το ένα από τα δύο τάγματα θα είναι επίλεκτο, αφού θα αποτελείται από την αιχμή του δόρατος των Apache: την...
Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...