Κοινωνία

Τράγκας: Πληροφορίες ότι δεσμεύεται η περιουσία της συζύγού του και δύο ακόμη ατόμων

Στη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων δύο ακόμη προσώπων, πέραν της συζύγου του, που εμφανίζονταν σε εταιρείες του Γιώργου Τράγκα, έχει προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με βάση το 60ελιδο πόρισμα της.

Τα άτομα αυτά εμφανίζονται σε περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντος και θα ελεγχθούν και ποινικά. Σημειώνεται πως δεν πρόκειται για τους δύο γιους του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η δέσμευση της περιουσίας της Μαρίας Καρρά δεν αφορά τα περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα. Πρόκειται δηλαδή για την ατομική περιουσία της συζύγου του.

Σύμφωνα με τον Alpha, o επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χήρα του εκδότη είχε ενεργή συμμετοχή στην εγκληματική δραστηριότητα. Δηλαδή γνώριζε και συμμετείχε στα πάντα, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής.

Το πόρισμα της Αρχής για την περιουσία του γνωστού δημοσιογράφου και εκδότη, Γιώργου Τράγκα, που ξεπερνά τις 50 σελίδες, αναφέρεται βάσει υπονοιών σε τυχόν αδικήματα όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβίαση, απιστία και φοροδιαφυγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό που αποκαλύπτεται, την ίδια ώρα, είναι πως έχουν κληθεί για προφορικές συνομιλίες τουλάχιστον 15 επιχειρηματίες που περιέγραψαν «περίεργες» μεθόδους εξασφάλισης διαφήμισης από τον εκλιπόντα.

Η κληρονομιά «διχάζει» τους γιους του

Nα υπενθυμίσουμε ότι ο Γιάννης Τράγκας, ο μεγαλύτερος από τους δύο γιους του, μέσω του δικηγόρου του που μίλησε στο Live News έκανε γνωστό ότι δεν αποποιείται την κληρονομιά του πατέρα του σε αντίθεση με τον μικρότερο αδελφό του Φρέντυ.

Ο δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα Νίκος Αγαπηνός σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο Γιώργος Τράγκας βρισκόταν διαρκώς υπό φορολογικό έλεγχο, ενώ τόνισε πως ο δημοσιογράφος ήταν πολύ προσεκτικός και δεν φαίνεται ότι είχε κάτι να φοβηθεί για την περιουσία του.

«Ο Γιώργος Τράγκας ήταν ένας από τους συνεχόμενα φορολογικά ελεγχόμενους πολίτες. Προσωπικά τον υπερασπίστηκα σε διάφορες δίκες για διάφορα φορολογικά αδικήματα, που οφείλουμε να πούμε ότι έχει απαλλαγεί αμετακλήτως. Ο φορολογικός έλεγχος στο πρόσωπό του δεν σταμάτησε ποτέ», δήλωσε.

Ο κ. Αγαπηνός μάλιστα υπολόγισε την περιουσία του αποθανόντος στα 25 εκατομμύρια ευρώ.
Από την άλλη πλευρά ο γιος του Γιώργου Τράγκα, Φρέντυ, αποποιήθηκε το μερίδιο των περιουσιακών στοιχείων του πατέρα του που του αναλογούσε. Με ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος του, Θέμης Σοφός κοινοποίησε πως ο Φρέντυ Τράγκας δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...