Κοινωνία

Γιώργος Τράγκας: Θα αποδεχτεί την κληρονομιά ο γιός του

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο MEGA, τόνισε πως ο Γιώργος Τράγκας βρισκόταν διαρκώς υπό φορολογικό έλεγχο, ενώ ξεκαθάρισε πως ο δημοσιογράφος ήταν πολύ προσεκτικός και δεν φαίνεται ότι είχε κάτι να φοβηθεί για την περιουσία του.

«Ο Γιώργος Τράγκας ήταν ένας από τους συνεχόμενα φορολογικά ελεγχόμενους πολίτες. Προσωπικά τον υπερασπίστηκα σε διάφορες δίκες για διάφορα φορολογικά αδικήματα, που οφείλουμε να πούμε ότι έχει απαλλαγεί αμετακλήτως. Ο φορολογικός έλεγχος στο πρόσωπό του δεν σταμάτησε ποτέ», δήλωσε, αναφέροντας πως η περιουσία του Γιώργου Τράγκα υπολογίζεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο Φρέντυ Τράγκας αποποιήθηκε των περιουσιακών στοιχείων του πατέρα του και με ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος του, Θέμης Σοφός κοινοποίησε πως ο Φρέντυ Τράγκας δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν.

Τι θα συμβεί αν η περιουσία του Γιώργου Τράγκα είναι προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα μίλησε και στον Alpha και στην εκπομπή «Tlive», σημειώνοντας πως ο εντολέας του δεν έχει καμία παρόμοια βούληση. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια βούληση από πλευράς του εντολέως μου για να αποποιηθεί την κληρονομιά στον βαθμό και το μέτρο που του έχει επαχθεί. Ο εντολέας μου δεν εμπλέκεται στο όποιο ποινικό σκέλος της υποθέσεως στον βαθμό που υπάρχει, αν υπάρχει. Σε οποιαδήποτε δηλαδή παρανομία. Τώρα που έχουμε πληροφορηθεί την ύπαρξη της διαθήκης είναι να αποδεχθεί με το ευεργέτημα της απογραφής, που σημαίνει ότι η οικονομική ευθύνη του περιορίζεται μέχρι της αξίας του ενεργητικού της περιουσίας που θα επαχθεί σε αυτόν».

«Αν κριθεί ότι η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που το αμφισβητώ, είναι προϊόν από εγκληματική δραστηριότητα, δεσμεύεται. Δεν θα έχει ευθύνη ο κληρονόμος. Θα μπορούσε να είναι αποδέκτης της περιουσίας οποιοδήποτε πρόσωπο», συνέχισε ο δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα, επισημαίνοντας ότι ο εντολέας του δεν γνώριζε το μέγεθος της περιουσίας και τις δραστηριότητες του πατέρα του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ