Κοινωνία

Τράγκας: Η κληρονομιά «διχάζει» την οικογένειά του - Η άγνοια του αδερφού του

Η νέα εξέλιξη είναι ότι ο Γιάννης Τράγκας, ο μεγαλύτερος από τους δύο γιους του, μέσω του δικηγόρου του που μίλησε στο Live News έκανε γνωστό ότι δεν αποποιείται την κληρονομιά του πατέρα του σε αντίθεση με τον μικρότερο αδελφό του Φρέντυ.

Ο δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα Νίκος Αγαπηνός σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο Γιώργος Τράγκας βρισκόταν διαρκώς υπό φορολογικό έλεγχο, ενώ τόνισε πως ο δημοσιογράφος ήταν πολύ προσεκτικός και δεν φαίνεται ότι είχε κάτι να φοβηθεί για την περιουσία του.

«Ο Γιώργος Τράγκας ήταν ένας από τους συνεχόμενα φορολογικά ελεγχόμενους πολίτες. Προσωπικά τον υπερασπίστηκα σε διάφορες δίκες για διάφορα φορολογικά αδικήματα, που οφείλουμε να πούμε ότι έχει απαλλαγεί αμετακλήτως. Ο φορολογικός έλεγχος στο πρόσωπό του δεν σταμάτησε ποτέ», δήλωσε.

Ο κ. Αγαπηνός μάλιστα υπολόγισε την περιουσία του αποθανόντος στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια βούληση από πλευράς του εντολέως μου για να αποποιηθεί την κληρονομιά στον βαθμό και το μέτρο που του έχει επαχθεί. Ο εντολέας μου δεν εμπλέκεται στο όποιο ποινικό σκέλος της υποθέσεως στον βαθμό που υπάρχει, αν υπάρχει. Σε οποιαδήποτε δηλαδή παρανομία» τόνισε ο κ. Αγαπηνός.

Από την άλλη πλευρά ο γιος του Γιώργου Τράγκα, Φρέντυ, αποποιήθηκε το μερίδιο των περιουσιακών στοιχείων του πατέρα του που του αναλογούσε. Με ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος του, Θέμης Σοφός κοινοποίησε πως ο Φρέντυ Τράγκας δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν.

Στάση αναμονής από τη χήρα του Γιώργου Τράγκα

Στάση αναμονής τηρεί η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα μετά τις τελευταίες πληροφορίες για την περιουσία του δημοσιογράφου και το πόρισμα που φαίνεται να οδηγεί στη δέσμευσή της.

Η δικηγόρος της συζύγου του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά, με δήλωσή της στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης χαρακτήρισε «παντελώς ανυπόστατα» όσα αναφέρονται περί «αμύθητης περιουσίας» του εκλιπόντος δημοσιογράφου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «αυτοί που τα αναπαράγουν εξυπηρετούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες».

Όσον αφορά, δε, τις επόμενες κινήσεις της συζύγου του Γιώργου Τράγκα στη σκιά των πληροφοριών για το πόρισμα της αρχής καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες αρκέστηκε στο ότι «όταν και εφόσον μας κοινοποιηθεί το πόρισμα της αρχής τότε θα συνδράμουμε σε οποιαδήποτε έρευνα των αρχών».

https://youtu.be/cZKLLkiZFPk

«Δεν είχαμε καμία σχέση» λέει ο αδερφός του Γιώργου Τράγκα

Ο αδερφός του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος τόνισε πως μετά το δεύτερο διαζύγιο του δημοσιογράφου δεν είχαν επαφές και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για όσα λέγονται γύρω από το όνομα της οικογένειάς τους.

«Δεν ξέρω τι έκανε και πως έβγαλε αυτά τα χρήματα. Ήξερα ότι βγάζει ένα περιοδικό. Μετά το δεύτερο διαζύγιό του δεν είχα καμία σχέση. Το μόνο που μου είχε πει κάποτε ότι: “Ξέρεις, θα μένω στη Γαλλία τον μισό χρόνο. Έχω πάρει ένα σπίτι στη Γαλλία”. Στη γιορτή του καθενός έπαιρνε ο ένας τηλέφωνο και έλεγε χρόνια πολλά. Τέρμα. Δεν μ’ αρέσει που κυκλοφορεί το επίθετό μας. Το όνομά μας ουδέποτε είχε βγει τη δημοσιότητα. Είμαστε μία αξιοπρεπής οικογένεια από πάππου προς πάππου. Ας ερευνηθεί, κράτος υπάρχει, ας κοιτάξει να βρει την προέλευση», δήλωσε.

Στο μεταξύ οι νέες πληροφορίες για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα προκαλούν ίλιγγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 5 ακίνητα του στην Αμερική, στο Μαϊάμι στην οδό Bayshire Dr σε συγκρότημα κατοικιών, στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς στο Las Vegas, στους Veer Towers και στην Νέα Υόρκη στην 5η Λεωφόρο στο Olympic Tower κοστίζουν πολλά εκατομμύρια.

Το διαμέρισμα του Τράγκα στο Olympic Tower βρίσκεται στον 28ο όροφο και φτάνει να ψάξει κανείς λίγο στην αγορά του real estate της Νέας Υόρκης για να διαπιστώσει ότι ένα διαμέρισμα 120 τετραγωνικών μέτρων στον συγκεκριμένο ουρανοξύστη κοστίζει 2.400.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News τις τιμές φουσκώνει και μία άλλη λεπτομέρεια οι διάσημοι γείτονες, όπως η οικογένεια Gucci.
To κτήριο έχει θυρωρό, γυμναστήριο αποκλειστικά για τους ενοίκους και κεντρικό κλιματισμό ανάμεσα στις άλλες παροχές του.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα κοινόχρηστα για όλες αυτές τις παροχές φτάνουν τα 2000 και 3000 ευρώ τον μήνα.

Μόνο τα ακίνητα στις ΗΠΑ σύμφωνα με τι εκτιμήσεις μεσιτικών κύκλων μπορούν να ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια σε αξία, δηλαδή το 10% της συνολικής περιουσίας που άφησε ο εκλιπών, ποσό που σύμφωνα με μεσίτες είναι πολύ συντηρητική εκτίμηση και αν σκεφτεί κανείς πως το ακίνητο στον Olympic Tower μπορεί να φτάνει τα 5.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ