Κοινωνία

Πύργος: Ελεύθερος με αναστολή αν και καταδικάστηκε για βιασμό ανήλικης

Ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό αφέθηκε ο άνδρας από χωριό της Ηλείας, που δικάστηκε στο ΜΟΔ Πάτρας για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό 9χρονης κοπέλας.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών, η οποία όμως έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την επανεκδίκαση της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, τον Ιούλιο του 2021 και ο κατηγορούμενος που είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος εμφανίστηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για πέντε αδικήματα, του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιων πράξεων με ανήλικο, που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη, κατάχρηση ανηλίκου, σωματική βλάβη αδυνάμου και συντρόφου καθώς επίσης παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου.

Το δικαστήριο, ωστόσο, αποφάσισε να τον καταδικάσει μόνο για την πράξη του βιασμού ανηλίκου, με την πλευρά του κατηγορουμένου να αμφισβητεί ακόμα και αυτή την καταδίκη, κάνοντας λόγο για εκδικητική συμπεριφορά αφού όπως υποστήριξε οι καταγγελίες σε βάρος του έγιναν από τη σύντροφό του και μητέρα του κοριτσιού για λόγους ζήλιας και εμμονής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ