Πολιτική

Μιχάλης Ιγνατίου: Τα θέματα που συζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στις ΗΠΑ και τα Τουρκικά F-16 (Βίντεο)

Τι συζητήθηκε στην συνάντηση Μητσοτάκη Μπάιντεν αναφέρεται ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ωμέγα Κύπρου. 

Σε μια επίσκεψη που γενικώς χαρακτηρίζεται έως και πολύ επιτυχημένη, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε όλα τα θέματα στον Πρόεδρο Μπάιντεν. Η παραβατικότητα της Τουρκίας, το Κυπριακό αλλά και θέματα ενέργειας ήταν ψηλά στην ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού που δεν απέφυγε να θέσει και το θέμα των Τουρκικών F-16 αλλά και των Τουρκικών παραβιάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας χρησιμοποίησε και χάρτες στην συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν ώστε να δείξει το εύρος των Τουρκικών παραβιάσεων και υπερπτήσεων. Ο κος Ιγνατίου τονίζει ότι η Ελληνική κυβέρνηση πολύ δυναμικά έθεσε το θέμα των Τουρκικών F-16, ένα θέμα που η κυβέρνηση του Κυρίου Μπάιντεν δείχνει να υποστηρίζει την πώληση των F-16 στην Τουρκία - σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ αλλά και επιστολή στο Αμερικανικό Κογκρέσο όπως είχε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του ο κος Ιγνατίου. 

Μια Τουρκία που απειλεί ευθέως την χώρα μας, μία χώρα του ΝΑΤΟ, αλλά και την Κύπρο μια χώρα με στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ στην περιοχή με αμερικανικά όπλα όπως τονίζει ο δημοσιογράφος. \

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα 

https://youtu.be/nXORziVaiQM

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ