Κοινωνία

Κέρκυρα: Αυτό είναι το μεγαλύτερο κανάτι που θα σπάσει στο έθιμο των μπότηδων – Ζυγίζει 80 κιλά

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Μοσχόπουλο, ο οποίος έχει αναλάβει το καθήκον να ρίχνει τους μεγαλύτερους μπότηδες από το 1996, φέτος το μεγαλύτερο κανάτι, όλο ζωγραφισμένο στο χέρι από τον κ. Σπύρο Θύμη, ζυγίζει κοντά στα 70-80 κιλά και έχει 1,70 μέτρα ύψος. Για την προετοιμασία του χρειάστηκαν περίπου 25 ημέρες.

Το έθιμο που τηρείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο, κατά την “Πρώτη Ανάσταση”. Στις 11:00 το πρωί, οι κάτοικοι της Κέρκυρας θα πετάξουν από τα μπαλκόνια τους τα τεράστια κανάτια, τους «μπότηδες», για να ξορκίσουν το κακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα και από τα παράθυρα εκσφενδονίζονται τα τεράστια κανάτια γεμάτα με νερό.

Τα μπαλκόνια είναι στολισμένα και οι κάτοικοι δένουν στους μπότηδες κόκκινες κορδέλες. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος: Ποιος θα ρίξει τον μεγαλύτερο μπότη και ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο κρότο; Ζητωκραυγές, πανηγυρική διάθεση, ενθουσιασμός και φιλιά στους αγαπημένους, συνθέτουν την μοναδική ατμόσφαιρα στο νησί του …Πάσχα!

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ