Κοινωνία

Τ. Θεοδωρικάκος για τις επιθέσεις: «Καμία μορφή βίας δεν γίνεται ανεκτή»

«Καμία μορφή βίας δεν γίνεται ανεκτή. Το κράτος δικαίου προστατεύει όλους τους πολίτες. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει τη δουλειά της», ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μέσω μιας ανάρτησης του στα social media. 

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου προκάλεσε αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με ένα 19χρονο παιδί να χάνει τη ζωή του …για οπαδικές διαφορές, η επίθεση στα γραφεία της Αττικής Οδού, καθώς και οι εμπρηστικές επιθέσεις, που έγιναν στα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ειδικών Φρουρών Βασίλη Ντούμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση στα γραφεία της Αττικής Οδού – Οκτώ συλλήψεις – Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛΑΣ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, πριν από λίγο:

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από την οδό Μεσογείων στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, προσήχθησαν οκτώ άτομα, τα οποία στη συνέχεια συνελήφθησαν, καθώς νωρίτερα είχαν προκαλέσει απρόκλητες φθορές σε εγκαταστάσεις και οχήματα της Αττικής Οδού στην περιοχή του Κορωπίου.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Σημειώνεται, ότι ο “Ρουβίκωνας” ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 

Σε πέντε άτομα επιτέθηκαν οι δράστες του φονικού επεισοδίου στη Χαριλάου που στοίχισε την ζωή σε ένα 19χρονο.

Πέντε φαίνεται πως ήταν συνολικά τα άτομα που δέχθηκαν τη φονική οπαδική επίθεση στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, από την οποία ένας 19χρονος έπεσε νεκρός από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ περισσότεροι ήταν τελικά και οι δράστες, καθώς δύο Ι.Χ και όχι ένα, ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία, εκτός από τα τρία θύματα στην παρέα τους βρίσκονταν άλλοι δύο νεαροί που κινούνταν κι αυτοί πεζοί επί της οδού Θεοδ. Γαζή, κοντά στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» του Άρη, αλλά φαίνεται πως πρόλαβαν να ξεφύγουν.

Κατά την ίδια ενημέρωση, της επίθεσης φέρεται να προηγήθηκε σύντομη στιχομυθία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και αφού πλησίασαν την παρέα των πέντε νεαρών τούς ρώτησαν για τις οπαδικές τους προτιμήσεις.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι άκουσαν φωνές και βγήκαν στα μπαλκόνια να δουν τι συνέβη, καλώντας την Άμεση Δράση. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα θύματα φορούσαν διακριτικά ομάδας, ενώ αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, μέσα από καταθέσεις περιοίκων και υλικό από κάμερες ασφαλείας επιχειρούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Στο μεταξύ, από τους 15 προσαχθέντες οι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ένας συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε ναυτικός πυρσός, αλλά δεν προέκυψε εμπλοκή του στο αιματηρό επεισόδιο.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος όταν έλαβε την ενημέρωση για τις επιθέσεις αλλά και τις συλλήψεις που ακολούθησαν από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το δημοσιογράφο Δημήτρη Καμπουράκη και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ειδικών Φρουρών Βασίλη Ντούμα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...