Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ταυτόχρονες εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του Δημήτρη Καμπουράκη και του Βασίλη Ντούμα

Απαντήσεις αναζητά η ΕΛΑΣ μετά την συντονισμένη επίθεση  με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου, Δημήτρη Καμπουράκη, και του συνδικαλιστή αστυνομικού, Βασίλη Ντούμα.

Οι εμπρηστικές επιθέσεις έγιναν ταυτόχρονα στις 2:30 τα ξημερώματα της Τρίτης στα σπίτια των κ.κ. Καμπουράκη και Ντούμα που βρίσκονται σε Αργυρούπολη και Κυψέλη, αντίστοιχα.

Από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στις πόρτες και των δύο σπιτιών σε Αργυρούπολη και Κυψέλη.

Για την ώρα δεν υπάρχει καμία πληροφορία για κάποια προσαγωγή ή σύλληψη σχετικά με τις δύο εκρήξεις ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ντούμας ανέφερε πως υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό αξιοποιήσιμο που θα εξεταστεί από τις αρχές.

Για πράξη που έθεσε σε κίνδυνο ζωές, μιλά ο συνδικαλιστής αστυνομικός

Έγινε έκρηξη και μετά πυρκαγιά, αλλά δεν επεκτάθηκε σε κοντινά αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς δεν υπήρχε κίνηση στο δρόμο εκείνη την ώρα είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, κ. Ντούμας, στο σπίτι του οποίου σημειώθηκε η έκρηξη. Αναφερόμενος στις αιτίες της επίθεσης είπε πως πέραν της δημόσιας έκφρασης του λόγου του ως προϊόν της δημοκρατίας δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο.«Απειλές υπάρχουν διαχρονικά αλλά εδώ μιλάμε για πράξη που έθεσε σε κίνδυνο ζωές» είπε και αναφέρθηκε σε εκφυλιστικό φαινόμενο και αντίδραση απέναντι σε ανθρώπους που εκφράζουν την άποψή τους. Δεν πτοούν ούτε εμένα, ούτε όσα εκπροσωπώ, είπε και έκανε λόγο για χώρους που δρουν φασιστικά και σχετίζονται με το κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να φιμώσουν απόψεις. Στηρίζω τη Δημοκρατία, μπορεί κάποιοι να διαφωνούν, αλλά ο αντίλογος δεν είναι η φωτιά και ο κίνδυνος, η Δημοκρατία έχει τρόπους να εκφραστεί» είπε ο κ. Ντούμας

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ντούμας ανέφερε πως υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό αξιοποιήσιμο που θα εξεταστεί από τις αρχές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ