Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Σάλος σε ΕΠΑΛ μετά την καταγγελία μαθήτριας που έπεσε θύμα βιασμού - Έχει στοχοποιηθεί απο καθηγήτρια

Αυτή τη φορά η μαθήτρια υποστηρίζει ότι δέχεται χυδαίο bullying από καθηγήτρια που την έχει στοχοποιήσει μετά την υπόθεση του βιασμού. Όπως λέει οι επιθέσεις που δέχεται είναι διαδοχικές και η ίδια έρχεται καθημερινά σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μπροστά στους συμμαθητές της.

Πιο συγκεκριμένα, την καταγγελία σε βάρος της καθηγήτριας κάνει μια νεαρή μαθήτρια σε ΕΠΑΛ της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 15χρονη, η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε καταγγείλει τον βιασμό της από συμμαθητή της και σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κακοποιητική, όπως υποστηρίζει, συμπεριφορά εκπαιδευτικού του σχολείου.

«Εσύ η μόνη καριέρα που θα κάνεις θα είναι στα στενά της Γιαννιτσών» υποστηρίζει ότι της είχε πει η εκπαιδευτικός μέσα στην τάξη τον περασμένο Νοέμβριο. Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο εκπρόσωπος των οικογενειών Φώτης Γροντάς, στις 12 Ιανουαρίου η εκπαιδευτικός στοχοποίησε την 15χρονη μαθήτρια, χρησιμοποιώντας φρασεολογία χυδαίου περιερχομένου, τη στιγμή που όλοι οι μαθητές ήταν παρευρισκόμενοι στην αίθουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι υποθέσεις των βιασμών βρίσκονται ήδη στον ανακριτή και ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη και η ΕΔΕ εναντίον του Διευθυντή του σχολείου. Ο εκπρόσωπος των οικογενειών Φώτης Γροντάς ανέφερε ότι η εκπαιδευτικός ασκεί bullying επί σκοπού και κακοποιητική ψυχολογική συμπεριφορά προς την ανήλικη μαθήτρια, η οποία με δύναμη της ψυχής της προσπαθεί να αμυνθεί.

«Το κορίτσι προσπαθεί να αμυνθεί, ευτυχώς είναι δυνατή αλλά έχει πολύ μεγάλα σκαμπανεβάσματα, βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Την επόμενη μέρα μετά από αυτό που έγινε δεν πήγε στο σχολείο», δήλωσε ο κ. Γροντάς και πρόσθεσε: «Έχουμε υποβάλει μήνυση εναντίον της καθηγήτριας και του διευθυντή, επειδή επιτρέπει να συνεχίζονται αυτές τις συμπεριφορές από την συγκεκριμένη εκπαιδευτικό. Είναι εν γνώση του διευθυντή αυτές οι συμπεριφορές.»

«Η εκπαιδευτικός επιτίθεται κατά παντός, σε όποια τάξη διδάσκει. Αλλά έχει στοχεύσει συγκεκριμένα το θύμα γιατί θεωρεί ότι λόγω του περιστατικού με τον βιασμό της, στοχοποιήσαμε το σχολείο. Και όλα αυτά γίνονται εν γνώση της διεύθυνσης του σχολείου, τη στιγμή που διενεργείται ΕΔΕ εναντίον του διευθυντή και όποιου άλλου εμπλεκόμενου, ενώ ταυτόχρονα η υπόθεση του βιασμού είναι στον ανακριτή».

Από την άλλη πλευρά πηγές από τη διεύθυνση του σχολείου επισημαίνουν στο thesstoday.gr, ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, ενώ τόνισαν ότι χθες ζητήθηκε από μαθητές να μεταφέρουν τις μαρτυρίες τους για τα καταγγελλόμενα περιστατικά, ωστόσο όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές αυτό δεν έγινε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...