Κοινωνία

Δίκη «ψευτογιατρού»: Βάζει μπροστά τις «μηχανές» το Δικαστήριο

Συνεχίζονται σήμερα οι συγκλονιστικές καταθέσεις των συγγενών και των θυμάτων του - Πως περιγράφουν τον τρόπο δράσης του

Μπροστά βάζει ξανά τις «μηχανές» το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού», που κατηγορείται για 12 θανάτους ασθενών του και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Το δικαστήριο έχει ήδη ανακοινώσει 8 συνεδριάσεις μέσα στον Ιανουάριο του 2022, με τον μακρύ κατάλογο των μαρτύρων να αναμένεται να τελειώσει στις επόμενες συνεδριάσεις. Μέχρι σήμερα, όλοι οι μάρτυρες περιγράφουν έναν «απατεώνα με ευρύ φάσμα δράσης» και ιδιαίτερη πειθώ μέσω της οποίας παραπλανούσε ευκολότερα τα θύματά του. Βασικό του «όπλο» στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν η εκμετάλλευση της πίστης των θυμάτων του, τα οποία ακολουθούσαν τις οδηγίες του για ίαση μέσω παντζαριών, σκόρδου, βουβαλίσιου κρέατος και ελαίων από το Βατικανό.

Όταν δε τα αποτελέσματα των θεραπειών έμοιαζαν να μην αποδίδουν, εκείνος απαντούσε πάντα: «Μη φοβού»! Ο ψευτογιατρός έπειθε τους ασθενείς του να μη χειρουργηθούν παρά τις αντίθετες συστάσεις των γιατρών τους και πατώντας πάνω στο φόβο τους, αλλά και υποσχόμενος πλήρη ίαση δίχως χειρουργεία κατάφερνε να τους κάνει να τον… προτιμήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Παρ’ όλο που οι γιατροί είχαν πει στο σύζυγό μου να χειρουργηθεί άμεσα, ο Dr Kontos, τον έπεισε να μην ακολουθήσει τις συμβουλές τους και βέβαια οδηγήθηκε στο θάνατο» κατέθεσε η σύζυγος ασθενούς που είχε διαγνωσθεί με καρκίνο στους όρχεις, ασθένεια που θεωρείται ιάσιμη από την επιστήμη κατά ποσοστό 95%. Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση γυναίκας που νόσησε από καρκίνο του μαστού και κατέθεσε πως μετά από υπέρηχο ο «ψευτογιατρός» της είπε: «Λήξη συναγερμού φιλενάδα! Αυτό που έχεις δεν είναι καρκίνος είναι πήγματα γαλακτοφόρου αδένα επειδή δεν έχεις θηλάσει. Στο λέω για να μην σε βάλλουν κάτω και σε χειρουργήσουν».

Τη δική της σοκαριστική εμπειρία κατέθεσε και μια συγγενής θύματος, η οποία ανέφερε ότι ο καρκινοπαθής γαμπρός της πείσθηκε από τον κατηγορούμενο να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και να πίνει 14 - 15 περίπου φορές την ημέρα βότανα και έλαια που εκείνος του χορηγούσε. Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο γαμπρός της γνώρισε τον «ψευτογιατρό» από τον πνευματικό του στο Άγιον Όρος. «Σταμάτησε τις χημειοθεραπείες λόγω της γνωριμίας με τον βοτονολόγο. Ο Κοντοστάθης έρχονταν και στο νοσοκομείο για να μιλήσει με το γιατρό και εκεί του έβαζε ενέσεις μέσα στον ορό».

Η δεύτερη δικογραφία

Πέρα από την έκβαση της συγκεκριμένης δίκης, ο κατηγορούμενος Dr Kontos, όπως συστηνόταν στα θύματά του, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να βρεθεί σύντομα ξανά στο εδώλιο για άλλο σκέλος της υπόθεσης. Μάλιστα, για τη δεύτερη δικογραφία του έχει επιβληθεί δεύτερη προσωρινή κράτηση τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο «μαϊμού γιατρός» είχε κληθεί να απολογηθεί για το αδίκημα του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, καθώς σύμφωνα με το βούλευμα που τον παρέπεμψε σε δίκη για την πρώτη δικογραφία, κατάφερε να αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ από τα θύματά του, ενώ το συνολικό ποσό για οποίο κατηγορείται αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Στο ποσό αυτό, υπάρχουν και τα 9,5 εκατομμύρια που φέρεται να απέσπασε από τον πρώην πρόεδρο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος μάλιστα είχε υποβάλλει μήνυση για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δικόγραφο αναφερόταν ότι ο «ψευτογιατρός» εμφανιζόταν ως «κύριος Νικολάου», Ελληνοαμερικανός απόφοιτος του ΜΙΤ, υψηλόβαθμο στέλεχος της NSA και άνθρωπος που συμμετείχε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του τότε προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους. «Είχε έρθει στην Ελλάδα σε αποστολή για λογαριασμό των ΗΠΑ προκειμένου να εξευρεθεί επιχειρηματίας εμπιστοσύνης για συμμετοχή σε ένα άκρως εμπιστευτικό αλλά και τεράστιου οικονομικού μεγέθους επιχειρηματικό σχέδιο, που αφορούσε σε έναν καινούριο τύπο κεραίας τηλεπικοινωνιών υψηλής τεχνολογίας, που παράγεται με απόλυτη μυστικότητα για την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και αξιοποιείτο μέχρι τότε μόνο από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις» περιγραφόταν στην μήνυση του κ. Κοντομηνά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ