Κοινωνία

Δίκη Ψευτογιατρού: Συγκλονίζει σύζυγος θύματος - «Της έδινε μήλα και σκόρδα για καρκίνο στον εγκέφαλο»

Ο σύζυγος της κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για το πως η γυναίκα του έφυγε από τη ζωή, έχοντας φτάσει 45 κιλά και πιστεύοντας πως ακολουθούσε τις οδηγίες του ψευτογιατρού, ο οποίος την υποχρέωνε να παίρνει βότανα, κάνναβη, να τρώει σκόρδα και παντζάρια, χυμούς, υποσχόμενος της πως ο όγκος θα εξαφανιστεί.

Εκείνη πίστευε πως έπαιρνε μία εναλλακτική θεραπεία η οποία θα την γιάτρευε. Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσει από τα 65 κιλά στα 45 και μετά από ενάμιση χρόνο, που την «κούραρε» ο «ψευτογιατρός» να καταλήξει μετά από φρικτούς πόνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον γνώρισε στην Εκκλησία

Η γυναίκα γνώρισε τον επονομαζόμενο Dr Konto στην Εκκλησία μέσω μίας φίλης της και του ιερέα ο οποίος επίσης έπασχε από καρκίνο.

«Ο ιερέας της είπε υπάρχει άλλος τρόπος, ένας γιατρός από την Ελβετία, θα σε αναλάβει και δε θα χρειαστεί να κάνεις χημειοθεραπείες» κατέθεσε ο σύζυγος της στο δικαστήριο.

«Μία μέρα είχε ανοικτή ακρόαση και μιλούσε με τον Κόντο, της έλεγε “δε θα σε αφήσω να πεθάνεις”. Το άκουσα και τρελάθηκα, της λέω “ποιος είναι αυτός; Ο Θεός;” Άρχισε να τσακώνεται μαζί μου, μου έλεγε “που ξέρεις εσύ; Είναι επιστήμονας και οικογενειάρχης” » κατέθεσε ο σύζυγος της 57χρονης στο δικαστήρια, προσθέτοντας «της έλεγα “είναι καρκίνος, δεν μπορεί να τον θεραπεύσεις με σκόρδα και βότανα, είναι απατεώνας”».

Ο σύζυγος της καρκινοπαθούς περιέγραψε στο Δικαστήριο πως η πειθώ και η επιρροή του κατηγορούμενου στη σύζυγο του ήταν τέτοια που έφτασε στο σημείο να φύγει από το σπίτι.

«Είχα ένα ποσό στο σπίτι, 30 χιλ. δολάρια. Το ήξερε μόνο ο γιος μου και τον πίεσε η σύζυγος μου μέχρι που αναγκάστηκε και της είπε “πάρτα εκεί είναι”. Ο κατηγορούμενος πρότεινε να κάνει ενέσεις αρτεμισίνης. Κάθε Κυριακή πήγαινε στην Εκκλησία και τον συναντούσε, της χάρισε και μία Καινή Διαθήκη. Της έδινε βότανα, τις ενέσεις δεν ξέρω αν τις έκανε, αλλά τα λεφτά έκαναν “φτερά”. Η σύζυγος μου έχασε πολύτιμο χρόνο και τελικά πέθανε» κατέθεσε ο μάρτυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μη πιστεύεις τις βλακείες των γιατρών…»

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε στο δικαστήριο ότι όταν τελικά πήγαν στο γιατρό «εκείνος αμέσως της είπε ότι έπρεπε να κάνει χημειοθεραπείες. Αντί για αυτό εκείνη έκανε κάτι ζουμιά, που της έλεγε ο μεγαλογιατρός, κατσαρόλες ολόκληρες με βότανα που της είχε δώσει ο μεγάλος επιστήμονας. Είχε γεμίσει ένα σπίτι με μπουκάλια και βότανα. Της έλεγα “σταμάτα τα όλα θέλω να κάνεις χημειοθεραπείες, πήγαινε στο γιατρό, μην ασχολείσαι με τέτοια πειράματα”. Εκείνη μου απαντούσε “με κουράρει ο Κόντος” και αυτό με τρέλαινε. Τελικά, πήγε το 2018 έκανε βιοψία, είχε τρεις όγκους ήταν σε προχωρημένο στάδιο, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ο γιατρός της είπε άργησε. Πήρε τον μεγάλο γιατρό και εκείνος της έλεγε “δεν θα σε αφήσω να πεθάνεις”. Της έλεγε να τρώει μήλα τρεις φορές την εβδομάδα και σκόρδα. “Της έλεγα τι είναι αυτά που κάνεις δε παλεύεται ο καρκίνος με σκόρδα και παντζάρια”».

Σύνεδρος: Πως ο κατηγορούμενος δικαιολογούσε την επιδείνωση της υγείας της;

Μάρτυρας: «Της έλεγε ότι είναι καλά, να συνεχίσει τα βότανα, να μη φοβάται που έκανε νέο όγκο. Ότι η θεραπεία του ήταν εναλλακτική με βότανα, με σωστή διατροφή και βιταμίνες. Της έλεγε ότι θα μικρύνουν οι όγκοι και θα εξαφανιστούν και ότι “θα είσαι πάντα καλά”. Της έλεγε μη πιστεύεις τις βλακείες των γιατρών και ότι αυτή τη λύση που είχε αυτός, οι γιατροί δεν την προωθούν γιατί θέλουν να πουλάνε χημειοθεραπείες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μίλησε μαζί του λίγο πριν πεθάνει»

«Της έλεγε ότι θα συρρικνώσει τους όγκους με ενέσεις αρτεμισήνης. Διαπίστωσα τότε ότι λείπανε τα λεφτά από το σπίτι. Μίλησα με γυναίκα μου και μου είπε πως τα έχει ανάγκη και πως έπρεπε να σώσει τον εαυτό της».

Ο σύζυγος της 57χρονης κατέθεσε στο δικαστήριο πως η γυναίκα του ακόμα και την ημέρα που πέθανε, την ημέρα των γενεθλίων της, 1η Απριλίου, μίλαγε με τον «ψευτογιατρό».

«Δεν μπορούσα να αντέξω το γεγονός ότι δεν ήταν γιατρός και το έπαιζε γιατρός. Αυτό με σκότωνε αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω. Κάποια στιγμή είπα στο γιο μου να έρθει από την Αμερική να δει τη μητέρα του. Εκείνος την έπεισε να πάνε στο “Σωτηρία”.

Έκανε εξετάσεις και είχε πλέον όλο το σώμα της μεταστάσεις μέχρι και τον εγκέφαλο και εκείνη έπαιρνε τα βότανα και τις σταγόνες κάνναβης. Πήγαμε στο γιατρό αλλά είχαμε χάσει το τρένο. Πίστεψε σε ένα απατεώνα που της πήρε τη ζωή. Δε πήρε το όπλο να τη πυροβολήσει αλλά τη σκότωσε με αυτά τα σκευάσματα.

Ας ζήταγε τα 30 χιλιάδες ευρώ από εμένα θα του τα έδινα και θα την πήγαινα στους γιατρούς. Θα ζούσε ήταν δεύτερο στάδιο, υπόθεση ρουτίνας. Αυτή η πειθώ που είχε, δεν ξέρω τι χάρισμα είναι αυτό. Έχει μυαλό αλλά ας το χρησιμοποιούσε για το καλό της κοινωνίας. Ας έλεγε ότι δεν είναι γιατρός, ότι είναι βοτανολόγος. Αν η γυναίκα ήξερε ότι δεν είναι γιατρός θα τον είχε πυροβολήσει. Την κορόιδεψε.

Έδινε ψεύτικες ελπίδες σε έναν άνθρωπο που πέθαινε. Τα ζω ξανά πηγαίνω στον τάφο της και της λέω ότι είχε να κάνει με έναν απατεώνα. Για μια χούφτα λεφτά δεν μπορείς να παίζεις με την αγωνία ενός ανθρώπου, που νοσεί» τόνισε ο μάρτυρας στο δικαστήριο, με σπασμένη φωνή και ιδιαίτερα φορτισμένος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ