Κοινωνία

Έλλη Λαμπέτη: Αγωγή πάνω από 20.000 ευρώ από τα ανίψια της για το «Villa Lambeti»(βίντεο)

Η αγωγή αφορά «προσβολή προσωπικότητας μέσω οικονομικής εκμετάλλευσης στοιχείων της προσωπικότητας» και η αιτία είναι η ονομασία Villa Lambeti ή Boutique Hotel Lambeti του νεοκλασικού στο Κολωνάκι, έργου του Δανού αρχιτέκτονα Κρίστιαν Χάνσεν, το οποίο θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο.

«Στο σπίτι αυτό έζησε για κάποια χρόνια η Ελλη Λαμπέτη και συνδέθηκε με αυτό. Εξ ου και η προτομή της που τοποθετήθηκε απ' έξω, το 1998. Το συγκεκριμένο ακίνητο ποτέ δεν ήταν στην ιδιοκτησία της ηθοποιού, ωστόσο έχει ταυτιστεί η ίδια με αυτό. Το 2015 το κτίριο αυτό ξεκίνησε να ανακατασκευάζεται, πουλήθηκε και ενοικιάστηκε από ιδιωτική εταιρεία με σκοπό να λειτουργήσει ως boutique hotel. Μέσα στα υποψήφια ονόματα ήταν το Villa Lambeti ή το Boutique Hotel Lambeti. Τα ανίψια της ηθοποιού και κληρονόμοι του ονόματος, αυτό που ζητούν είναι το όνομα της θείας τους με κανέναν τρόπο να μη χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε εμπορική επιχειρηματική εκμετάλλευση, πόσο μάλλον για ένα ξενοδοχείο με το οποίο η ίδια δεν είχε ποτέ την παραμικρή σχέση», ανέφερε ο Θάνος Βάγιος στο «Πρωινό».

Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες, όπως υπογράμμισε ο Θάνος Βάγιος, τονίζουν ότι το συγκεκριμένο όνομα ποτέ δεν «κλείδωσε», ήταν -υποστηρίζουν- στα υποψήφια ονόματα για το ξενοδοχείο λόγω της σύνδεσης της Ελλης Λαμπέτη με το ακίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κάθε περίπτωση, το ξενοδοχείο ακόμα δεν έχει ανοίξει και αναμένεται να κάνει opening αρχές του 2022.

Δείτε το ρεπορτάζ όπως μεταδόθηκε από το «Πρωινό»:

https://youtu.be/o98beSaiCcU

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...