Κοινωνία

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στα δημόσια νοσοκομεία αύριο

Οι γιατροί της δημόσιας περίθαλψης στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ απεργούν αύριο, 21 Οκτωβρίου, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με στάση εργασία 8πμ – 3μμ στα νοσοκομεία Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Στις 8:30πμ η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία “ΜΑΒΙΛΗ” και θα ακολουθήσει πορεία προς Μαξίμου, Βουλή, Υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει “τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία”, και “αναμονή για τα απλά ιατρικά ραντεβού και για τα προγραμματισμένα χειρουργεία να ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος, σπρώχνοντας τους ασθενείς στους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας”. Εκτιμά ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» σημαίνουν, “διατήρηση των τραγικών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων , νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων με “κριτήριο” τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα, κλπ., νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις”.

Μεταξύ άλλων οι δύο Ομοσπονδίες ζητούν, επαρκής χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση επικουρικών – συμβασιούχων, κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ