Κοινωνία

«Μαϊμού» εμβολιασμοί: Αναβλήθηκε η δίκη - Δεν προσήλθε η γιατρός

Αορίστως αναβλήθηκε η δίκη των τριών κατηγορούμενων για την υπόθεση του ΙΚΑ Λ. Αλεξάνδρας και τους εικονικούς εμβολιασμούς ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω λόγων υγείας που επικαλέστηκε η 75χρονη πλαστική χειρούργος, η οποία δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ζητώντας την αναβολή της δίκης δια του δικηγόρου της, Δημήτρη Κορμπάκη.

Όπως δήλωσε η κατηγορούμενη μέσω του δικηγόρου της, επιθυμεί να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία καθώς έχει να εισφέρει σημαντικά στοιχεία και γι' αυτό ζήτησε την αναβολή της δίκης. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τη σύριγγα που βρέθηκε μισοάδεια, ο συνήγορος απάντησε ότι «θα τα πούμε όλα στο δικαστήριο».

Οι άλλες δύο κατηγορούμενες, η νοσηλεύτρια και η γραμματέας της, έδωσαν το παρών στη δικαστική αίθουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψάχνουν και για άλλους εικονικούς εμβολιασμούς στο κέντρο υγείας Αμπελοκήπων

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων έχει μπει η δράση της 59χρονης νοσηλεύτριας του κέντρου υγείας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας που συνελήφθη με την κατηγορία του εικονικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό σε μια 75χρονη πλαστική χειρουργό και την 66χρονη γραμματέα της.

Οι τρεις εμπλεκόμενες συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω με την διαδικασία μάλιστα να καταγράφεται από κάμερες που είχαν τοποθετήσει οι αστυνομικοί στο σημείο και μετά τη λήξη της διαδικασίας, τους πέρασαν χειροπέδες.

Τώρα πλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν τον ενδεχόμενο η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, να είχε πραγματοποιήσει και άλλους εικονικούς εμβολιασμούς. Η αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την παράνομη δράση μετά από καταγγελία που περιήλθε εις γνώση τους και άμεσα έθεσαν υπο φυσική και ηλεκτρονική επιτήρηση το κέντρο υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρνείται την κατηγορία η πλαστική χειρουργός

Για ψεύτικες κατηγορίες κάνει λόγο η 75χρονη πλαστική χειρουργός, που συνελήφθη για την υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού, όπως δήλωνει, «έκανα κανονικά την δόση, τη δευτερη μάλιστα, και στην πρώτη είχα και συμπτώματα». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μάλιστα, κατά την έρευνα, διαπιστώθηκε πως η σύριγγα με την οποία έγινε ο εικονικός εμβολιασμός, βρέθηκε μισογεμάτη, άρα αχρησιμοποίητη, όπως και μισογεμάτο το φιαλίδιο με τις δόσεις του εμβολίου.

Η γνωριμία με τη νοσηλεύτρια

Η 59χρονη νοσηλεύτρια φέρεται να γνώρισε την 75χρονη, στο κέντρο ομορφιάς που διατηρεί η δεύτερη στο κέντρο της Αθήνας. Η νοσηλεύτρια είχε επισκεφθεί την επιχείρησή της πρόσφατα για ένα θέμα υγείας. Εκεί φέρεται να έγινε η γνωριμία και να έπεισε την 75χρονη πως μπορεί να της κάνει τον... εικονικό εμβολιασμό. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, τρεις ημεδαπές για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Ειδικότερα, οι δυο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορωνοϊού. Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ