Κοινωνία

Κορονοϊός: Έκλεισε η 6η τάξη δημοτικού σχολείου στην Κορινθία

Προβληματισμό για την πορεία της πανδημίας στις μικρότερες ηλικίες προκαλούν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Παιδείας. Τα παιδιά βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» και το «στοίχημα» για την κυβέρνηση, τους επιστήμονες, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία είναι διπλό: να προστατεύσουν τα παιδιά και να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά.

Να υπενθυμίσουμε πως, σε αναστολή τέθηκαν τα δύο πρώτα τμήματα σε σχολείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών της Θεσσαλονίκης εξαιτίας του αριθμού των κρουσμάτων στις συγκεκριμένες τάξεις.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου ανεστάλη η λειτουργία τμήματος της Δευτέρας Τάξης (Β2) του σχολείου καθώς εντοπίστηκαν θετικά 11 από τα 20 παιδιά που έχει το τμήμα ενώ σήμερα τμήμα της Τρίτης Τάξης (Γ2) του ίδιου σχολείου προχώρησε και αυτό σε αναστολή της λειτουργίας του καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από τα 23 άτομα του τμήματος.Τόσο στο Β’2 όσο και στο Γ’2 νόσησε το 50% + 1 των μαθητών με αποτέλεσμα να κλείσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γώγος: Να ανοίξουν κι άλλες κλίνες και στα παιδιατρικά

«Γύρω στο 25% των κρουσμάτων καθημερινά είναι παιδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο καθηγητής Παθολογίας/ Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Εν μέσω γενικευμένης ανησυχίας για την «τροχιά» που θα διαγράψει η πανδημία του κορoνοϊού στο σχολικό περιβάλλον, οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τελούν σε εγρήγορση, ωστόσο εμφανίζονται καθησυχαστικοί αναλύοντας το «αποτύπωμα» της πρώτης εβδομάδας επιστροφής των μαθητών στις αίθουσες υπό τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γύρω στο 25% των κρουσμάτων καθημερινά είναι παιδιά», τόνισε ο κ. Γώγος αναφέροντας πως «η προσπάθειά μας είναι να ανιχνεύουμε συνεχώς τα παιδιά που νοσούν και να απομονώνονται. Τα κρούσματα σε απόλυτους αριθμούς είναι σχετικά σταθερά.»

Όσον αφορά τα πρωτόκολλα για τα σχολεία, ο καθηγητής συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν είναι παγιωμένο.

«Δεν βλέπουμε ακόμα κάποια επιδείνωση, διότι ζούμε ακόμα την περίοδο του καλοκαιριού. Χρειάζεται πολύ καλή επιτήρηση και πολλά τεστ», είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ