Κοινωνία

Βάσεις 2021: Οι τελευταίες εκτιμήσεις - Πότε ανακοινώνονται

Αν και ακόμη το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινώσει τίποτα, οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, είτε στο τέλος της εβδομάδας, δηλαδή στις 27 Αυγούστου είτε στις αρχές της επόμενης, πιθανότατα στις 30 του μήνα. Φέτος, όσοι έδωσαν πανελλήνιες έχουν και ακόμη ένα νέο δεδομένο, την ελάχιστη βάση εισαγωγής, που φέρνει ανατροπές και αντιδράσεις.

Που θα κινηθούν φέτος οι βάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις βάσεις ανέλυσε στο newsit.gr ο εκπαιδευτικός, φροντιστής Γιώργος Χατζητέγας. Φέτος, είπε, δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές στις βάσεις σε ό,τι αφορά στο πρώτο και το δεύτερο επιστημονικό πεδίο. Στο τρίτο και το τέταρτο, όμως, θα υπάρξει αύξηση στα τμήματα μεσαίας και υψηλής ζήτησης, της τάξεως των 500 μορίων.

Οι νομικές σχολές δεν αναμένεται να παρουσιάσουν άνοδο, ενώ οι σχολές ψυχολογίας θα παρουσιάσουν οριακές μεταβολές. Στις ιατρικές σχολές θα υπάρξει μια άνοδος της τάξεως των 500 μορίων.

Ορισμένα τμήματα, όπως για παράδειγμα Μηχανικών Υπολογιστών στο 2ο επιστημονικό πεδίο, θα έχουν μια αύξηση λόγω της διαρκούς επαύξησης της ζήτησής τους.

Κατά τον Γιώργο Χατζητέγα, το μεγάλο θέμα φέτος θα είναι το γεγονός ότι στο 1/3 των σχολών θα υπάρξουν πολλές κενές θέσεις ενώ δεκάδες τμήματα στην περιφέρεια θα έχουν μονοψήφιο αριθμό επιτυχόντων ως αποτέλεσμα της θέσπισης ελάχιστης βάσης εισαγωγής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Στο 3ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο, οι βάσεις θα ανέβουν εξαιτίας των καλύτερων επιδόσεων υποψηφίων σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι συντελεστές βαρύτητας που επανήλθαν δημιουργούν την αύξηση αυτή». 

«Το φαινόμενο που παρατηρήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια στις πανελλαδικές εξετάσεις λόγω πανδημίας ήταν η αύξηση του αριθμού των αριστούχων με ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των μαθητών οι οποίοι είχαν πολύ χαμηλές επιδόσεις. 

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ήδη ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων που πέρασαν τις προκαταρκτικές εξετάσεις των στρατιωτικών σχολών και επομένως είμαστε στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των σχολών επιτυχίας και των βάσεων», κατέληξε ο Γιώργος Χατζητέγας.      

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν σταματούν πουθενά! Ρωσικό ΥΠΑΜ: Στρατιώτες του ΝΑΤΟ στις μάχες ως μισθοφόροι-40.000 Ρώσοι ξεχύνονται να καταλάβουν το Κουπιάνσκ (βίντεο)

Μήπως ο “μυστηριώδης” έως τώρα θάνατος του Ναβάλνι ήταν μήνυμα του Κρεμλίνου στην δύση για πιθανή δράση του ΝΑΤΟ στην...