βάσεις 2021
Κοινωνία

Πανελλήνιες 2021: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις - περιζήτητες σχολές

Εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στα πανεπιστήμια για το 2021, αναλυτικά και για όλα τα επιστημονικά πεδία, δίνει στο Sputnik, ο Αντώνης Φλωρόπουλοςεκπαιδευτικός αναλυτής και διευθυντής των φροντιστηρίων Ομόκεντρο.

Ο αναλυτής, μας ενημερώνει αρχικά, ότι σχετικά με την πορεία των βάσεων φέτος, δεν μπορούμε να έχουμε σαφή στοιχεία για το πού θα κυμανθούν, πριν ανακοινωθούν από το υπουργείο παιδείας οι αναλυτικές βαθμολογίες και τα στατιστικά στοιχεία.

Δίνοντας ένα γενικό πλάνο, ο ίδιος, μας λέει ότι οι εκτιμήσεις αυτές προκύπτουν από την ανάλυση των θεμάτων που δόθηκαν στις εξετάσεις.

Σε όλα τα μαθήματα, τα θέματα που δόθηκαν φέτος ήταν, όπως μας μεταφέρει, «σαφώς ευκολότερα από τα περσινά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, των θεωρητικών επιστημών, «τα θέματα, σαφώς ήταν ευκολότερα από πέρυσι και θα έχουμε διακριτή άνοδο των βάσεων» και τονίζει ότι θα παρατηρήσουμε, «υψηλότερες στις χαμηλές βαθμολογίες, λίγο λιγότερο υψηλές στις υψηλές βαθμολογίες και μικρές αυξήσεις στις μεσαίες βαθμολογίες».

Τώρα, «οι πρωτοκλασάτες σχολές όπως οι νομικές, οι ψυχολογίες θα παρουσιάσουν μια σαφή άνοδο, αλλά όλα αυτά προκύπτουν μόνο από το ότι δόθηκαν ευκολότερα θέματα» συμπληρώνει.

Αυτό που είναι χαρακτηριστικό φέτος, είναι η ελάχιστη βάση εισαγωγής, που καθιερώνεται πρώτη φορά φέτος και όπως μας λέει, «θα είναι σαφώς πάνω από τα όρια που την περιμέναμε» εκτιμώντας ότι θα είναι πάνω από 10.000, στο πρώτο πεδίο.

Στο δεύτερο πεδίο, που είναι οι θετικές επιστήμες και εκεί, σημειώνει ότι, τα θέματα ήταν ευκολότερα, «επομένως και εκεί περιμένουμε σαφή άνοδο».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι, «οι ιατρικές σχολές είναι παντός καιρού, δεν επηρεάζονται τα παιδιά αυτά από εύκολα ή δύσκολα θέματα. Στις ιατρικές σχολές, που είναι και περιζήτητες ο πήχης θα ανέβει πάνω από 19.000».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο συγκρατημένος, δηλώνει στη συνέχεια, για το τέταρτο πεδίο, που ενώ θα υπάρξει σαφής άνοδος και στο πρώτο και στο δεύτερο και στο τρίτο πεδίο, στο τέταρτο, στις οικονομικές επιστήμες δηλαδή, υποστηρίζει ότι «δεν θα είναι τόσο μεγάλη και τόσο διακριτή η αύξηση».

«Θα υπάρξει αύξηση στις χαμηλές και στις υψηλές βαθμολογίες, αλλά στις μεσαίες θα υπάρξουν κάποιες αυξομειώσεις, σε μικρή κλίμακα» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ