Κοινωνία

Έβρος: Σπείρα Βουλγάρων εξαπάτησε ηλικιωμένη με «μαϊμού» τροχαίο

Πανικοβλήθηκε μια ηλικιωμένη στις Φέρες του Έβρου, όταν σήκωσε το τηλέφωνο του σπιτιού της και άκουσε έναν άγνωστο που συστήθηκε ως γιατρός να της λέει ότι η εγγονή της τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο και χρειαζόταν χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Ο δράστης έπεισε την ηλικιωμένη να βάλει σε μια σακούλα το ποσό των 2.000 ευρώ και να την αφήσει έξω από το σπίτι της, όπως και έκανε το πρωί της Παρασκευής. Λίγο αργότερα, παρέλαβε την σακούλα μια άγνωστη που διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Όμως, η απάτη αποκαλύφθηκε άμεσα, καθώς η υποτιθέμενη τραυματίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την γιαγιά της!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν την «εισπράκτορα», μια Βουλγάρα η οποία κατοικεί και εργάζεται στις Φέρες. Η γυναίκα συνελήφθη, έγινε έρευνα στο σπίτι της και οι αστυνομικοί εξασφάλισαν στοιχεία για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στην περιοχή, με την προανάκριση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.


Απάτη με την επιστροφή φόρου στην Πάτρα


Ένας άγνωστος έφτασε με αυτοκίνητο στο σπίτι μιας ηλικιωμένης στην Πάτρα, της συστήθηκε ως υπάλληλος δημόσιας υπηρεσίας και την έπεισε ότι ο σύζυγός της δικαιούται επιστροφή φόρου, αλλά έπρεπε να καταβάλει… παράβολο για να την εισπράξει! Η γυναίκα δεν είχε χρήματα, αλλά ο απατεώνας «συμβιβάστηκε» με τα κοσμήματά της, τα οποία εκείνη του έδωσε και αμέσως έσπευσε να εξαφανιστεί!

Όταν αποκαλύφθηκε η κομπίνα, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας ξεκίνησαν αναζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα και σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ