Κοινωνία

Νέα στοιχεία για το φονικό στην Κέρκυρα-Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για την δολοφονία στην Κέρκυρα μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης των σορών, που διενεργήθηκε χθες.

Το «protothema.gr» παρουσιάζει αποκαλυπτικά στοιχεία για το πως έγινε το φονικό.  Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κέρκυρας Ι. Αιβατίδη, το νέο στοιχείο της στυγερής δολοφονίας είναι ότι ο 63χρονος δέχτηκε 2 χτυπήματα και μάλιστα το ένα πισώπλατα.  «Το πρώτο χτύπημα δεν ήταν το θανατηφόρο έγινε από την πίσω πλευρά σε απόσταση, περίπου 5-6 μέτρων. Σίγουρα δεν είχε εκείνη τη στιγμή οπτική επαφή με τον δράστη και αυτόχειρα.

Φαίνεται να αιφνιδιάστηκε», μας είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.  Σχετικά με το ποιος χτυπήθηκε πρώτος ο κ. Αιβατίδης υποστήριξε στο protothema.gr ότι αυτό θα το δουν και οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές και ότι σίγουρα τα θύματα δέχτηκαν από 2 βολές.  Αναφορικά με τον δράστη «έφερε εξ επαφής τραύμα το οποίο ήταν τυπικό αυτοχειριασμού από το συγκεκριμένο όπλο κυνηγετικού τύπου. Το τραύμα ήταν στο θώρακα και υπήρξε ρήξη, τρώση, του αριστερού πνεύμονα και όχι της καρδιάς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιβίωσε ο αυτόχειρας για κάποια ελάχιστα λεπτά».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικά με τα φάρμακα που βρέθηκαν στον χώρο του δράστη, ο κ. Αϊβατίδης ανέφερε ότι επρόκειτο για φάρμακα που αφορούν σε παθολογικές νόσους, όπως η υπέρταση και ένα ήπιο ηρεμιστικό, αλλά τα περισσότερα δεν είχαν ανοιχτεί ποτέ!  Τι ερευνούν οι αρχές  Την ώρα που η τοπική κοινωνία της Κέρκυρας παραμένει παγωμένη από το έγκλημα στην περιοχή της Δασιάς, οι αστυνομικές αρχές του νησιού προσπαθούν να συλλέξουν τα τελευταία στοιχεία για την προσωπικότητα του δράστη για να απαντηθεί και το τελευταίο ερώτημα που αφορά το εγκλημα.  

Κάνουν έρευνες και για τη φαρμακευτική αγωγή του δράστη, εάν τον παρακολουθούσε κάποιος ψυχίατρος και, ποιος μπορεί να του είχε χορηγήσει τα ψυχοφάρμακα. Από την ιατροδικαστική εξέταση και τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι του δράστη, οι αρχές είναι σχεδόν βέβαιες ότι η δολοφονία της 60χρονης σπιτονοικοκυράς του ήταν προσχεδιασμένη από καιρό, από τότε που είχαν φτάσει στα αυτιά του δράστη πληροφορίες ότι ήθελε να του κάνει έξωση.  

Η σχέση του 67χρονου με την 60χρονη καθηγήτρια Γαλλικών μετρά πάρα πολλά χρόνια καθώς γνωρίζονταν από παιδιά ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο δολοφόνος και αυτόχειρας είχε εργαστεί και στον πατέρα της σπιτονοικοκυράς του. Ο θυμός που ένιωθε για την 60χρονη γυναίκα ο δράστης φαίνεται και στο ένα σημείωμα που άφησε πριν τη δολοφονία όπου κάνει λόγο για αθέτηση της συμφωνίας τους.  

Σε ένα άλλο σημείωμα όπως έχει γίνει γνωστό ο δράστης φαίνεται να αναφέρεται στον 63χρονο Ελληνογάλο Χρήστο Ζυγούρη, το δεύτερο θύμα της διπλής εκτελεσης. Ο άτυχος άντρας καταγόταν από το Γοργόμυλο Πρέβεζας, έργαζόταν πολλά χρόνια στην Γαλλία, είχε πάρει τη σύνταξή του και είχε αγοράσει ένα από τα διαμερίσματα της άτυχης καθηγήτριας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...