Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σχολεία: Σωρεία self tests σήμερα από μαθητές και εκπαιδευτικούς

Εκατομμύρια αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σήμερα προκειμένου τη Δευτέρα, μαθητές, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι να προσέλθουν, στα σχολεία και τις εργασίες τους αντίστοιχα, με μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια. Είναι η πρώτη φορά που ταυτόχρονα τόσα πολλά άτομα θα υποβληθούν υποχρεωτικά σε self – test σπάζοντας ουσιαστικά κάθε ρεκόρ.

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι έχουν δύο σημαντικά όπλα στα χέρια τους, τους εμβολιασμούς και τα self – test επιχειρούν να ανοίξουν σταδιακά και με προσοχή όλες τις οικονομικές δραστηριότητες. “Η άρση των περιορισμών δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε οποιοδήποτε εφησυχασμό. Γιατί σε αυτή την περίπτωση μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση της πανδημίας, όπως έχουμε δει να συμβαίνει τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες” δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα πρέπει όλοι να υποβάλλουν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr το αποτέλεσμα του ελέγχου, σε περίπτωση που είναι θετικό θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους και να κάνουν νέο τεστ αυτή την φορά μοριακό. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στα σχολεία θα κάνουν μία φορά την εβδομάδα αυτοδιαγνωστικό τεστ, αντί για δύο που ήταν μέχρι σήμερα.

Ανοίγουν παιδικοί σταθμοί και αθλητισμός

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Επίσης θα επαναλειτουργήσουν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολλέγια, καθώς και η δια ζώσης λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και σε αυτή την περίπτωση θα διενεργούνται self – test μια φορά την εβδομάδα.

Την ίδια μέρα θα ξεκινήσουν οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα ατόμων για 3 εβδομάδες, σύμφωνα με το πρόγραμμα επανεκκίνησης του ελληνικού αθλητισμού σε όλα του τα επίπεδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...