Νηπιαγωγεία
Κοινωνία

Άνοιγμα σχολείων: Αλλαγές στην ώρα που σχολάνε τα Νηπιαγωγεία

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως οι κυβερνητικές αρχές αποφάσισαν πως η αποχώρηση των μαθητών των Νηπιαγωγείων θα γίνεται στη 13:10.

Την αλλαγή της αποχώρησης των παιδιών από τα Νηπιαγωγεία αποφάσισαν οι κυβερνητικές αρχές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Έτσι, οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν πως τα παιδιά τους που φοιτούν βάσει του υποχρεωτικού προγράμματος, θα αποχωρούν από τα Νηπιαγωγεία στη 13:10 το μεσημέρι, αντί για τη 13:00 που ίσχυε μέχρι τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την αλλαγή αποχώρησης των μαθητών από τα Νηπιαγωγεία:

«Τροποποιούμε την ώρα αποχώρησης των μαθητών/ τριών που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου από τις 13.00 σε 13.10. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Το SMS για μετάβαση προς και από σχολεία

Με τα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις να ισχύουν ακόμα, οι γονείς θα πρέπει να στέλνουν SMS στον ειδικό αριθμό 13033 προκειμένου να μεταβούν προς τα σχολεία για να αφήσουν ή να παραλάβουν τα παιδιά τους, ή να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Για τη μετάβαση προς τα σχολεία, ο κωδικός που πρέπει να χρησιμοποιείται είναι ο αριθμός 4.

Ο συγκεκριμένος κωδικός αφορά «Παροχή βοήθειας σε άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη ή για τη συνοδεία μαθητών από και προς το σχολείο τους».

Υπενθυμίζεται πως για τους μαθητές επιβάλλεται να φέρουν μαζί έγγραφη βεβαίωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ