Απεργία πείνας στη Λάρισα
Κοινωνία

Νοσοκομείο Λάρισας: Απεργία πείνας για τις συνθήκες εργασίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, ο συνάδελφος προέβει σε αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας προκειμένου να αναδείξει τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας και νοσηλείας

Απεργία πείνας πραγματοποιεί μέλος της διοίκησης του Σωματείου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Επίσκεψη στο νοσοκομείο πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, όπου υπέγραψε την στήριξη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, ο συνάδελφος προέβει σε αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας προκειμένου να αναδείξει τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας και νοσηλείας που επικρατούν αλλά και για τη χορήγηση δώρου Χριστουγέννων σε όλους.

Δεν υπάρχουν κενές ΜΕΘ

Παράλληλα, ασφυκτικές είναι οι συνθήκες στις μονάδες ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλίας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο ασθενών με κορονοϊό στο νοσοκομείο του Βόλου όπου ήταν διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες έψαχναν εναγωνίως κάποια κενή ΜΕΘ.

Ταυτόχρονα, στο νοσοκομείο Λαμίας, παρόλο που δόθηκε σήμερα μια νέα ΜΕΘ με πέντε κλίνες, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Το σύστημα Υγείας λόγω των πολλών διασωληνωμένων ασθενών συνεχίζει να λειτουργεί στα όριά του. Στο νοσοκομείο του Βόλου δεν υπήρχε κενή ΜΕΘ για ασθενή με κορονοϊό ενώ δεν υπήρξε διαθεσιμότητα ούτε στη Θεσσαλία, ούτε στη Στερεά Ελλάδα, ούτε στην Αττική. Η λύση δόθηκε σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Κορίνθου, σε 400 χιλιόμετρα απόσταση.

Η «Οδύσσεια» του ασθενή όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ασθενοφόρο ξεκίνησε με σκοπό να τον παραλάβει όμως χάλασε έξω από την Κόρινθο και μεταφέρθηκε τελικώς με άλλο όχημα.

Απεργία πείνας στη Λάρισα
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ