Κοινωνία

Σεισμός στη Σάμο: Συγκινεί ο πατέρας του 17χρονου Άρη – Τον άφησα χαμογελαστό και τον βρήκα νεκρό – Η συζήτηση με τον Μητσοτάκη

Ο πατέρας του 17χρονου, Αλέξης Κομνηνός μίλησε στο newsit.gr για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει με την οικογένεια του και τη συζήτηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Δημαρχείο της Σάμου.

Τα δύο παιδιά βρέθηκαν αγκαλιασμένα κάτω από τα μπάζα του σπιτιού σκορπώντας απέραντη θλίψη στο νησί. Ο πατέρας του 17χρονου λίγα λεπτά αφού ο σεισμός είχε χτυπήσει τη Σάμο έδινε ανταπόκριση στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ κι έλεγε πως αναζητούν τα δυο παιδιά. Μιλώντας στο newsit περιέγραψε τα δραματικά δευτερόλεπτα που στοίχισαν τη ζωή στον Άρη του, που ήθελε κι εκείνος να γίνει δημοσιογράφος και της 15χρονης Κλαίρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όλα έγιναν μέσα σε δυο δευτερόλεπτα. Ο Άρης και η Κλαίρη, λέει ο Αλέξης Κομνηνός, γνωρίζονταν έναν χρόνο. Έκαναν παρέα κάθε μέρα. Μαζί γυρνούσαν από το σχολείο, μαζί πήγαιναν στο Λύκειο των Ελληνίδων Σάμου όπου χόρευαν μαζί.

https://www.youtube.com/watch?v=tmQoxsQU3vM&feature=emb_logo

«Είχαμε μιλήσει δυο λεπτά πριν γίνει ο σεισμός με το παιδί μου για να καθορίσουμε το απογευματινό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του, για τι έπρεπε να κάνει και τι μετακινήσεις έπρεπε να κάνει. Τον άφησα το πρωί που ήταν χαμογελαστός ευτυχισμένος. Την ώρα που έγινε ο σεισμός αμέσως κάλεσα το παιδί και δεν απαντούσε στο τηλέφωνο στην πρώτη μου κλήση. Αμέσως μετά πήγα στο γυμνάσιο για να παραλάβω το άλλο παιδί μου, το οποίο με περίμενε στην αυλή του σχολείου του».

Μόλις παρέλαβε τον δεύτερο γιο του, ο Αλέξης Κομνηνός άρχισε να καλεί συνεχώς στο κινητό του Άρη, ο οποίος δεν του απαντούσε: «Γιατί ο Άρης ήταν ένα παιδί που είχε έντονη ανησυχία μέσα του, δηλαδή αν πχ δεν είχε μονάδες ή μπαταρία στο κινητό του έβρισκε πάντα το τρόπο να με ενημερώσει. Εκεί κατάλαβα ότι κάτι έχει γίνει.

Φώναξα τον πατέρα της Κλαίρης και του είπα τα παιδιά έχουν εξαφανιστεί, δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Πήγαμε στην αστυνομία, το δηλώσαμε και αρχίσαμε να ψάχνουμε τα κτήρια που είχαν πέσει.Ο πατέρας της κοπέλας βρήκε τις τσάντες τους σε ένα σκαλοπάτι και εγώ είδα κάποια αλλά πράγματα και κατάλαβα. Του είπα “τα παιδιά μας είναι θαμμένα εδώ κάτω” και αμέσως ενημερώσαμε την αστυνομία και εκείνοι με την σειρά τους την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική που βρέθηκαν στο σημείο μέσα σε 1,5 λεπτό. Μετά από δέκα λεπτά ανασύρθηκαν νεκρά και τα δυο παιδιά».


Ο Αλέξης Κομνηνός μαζί με τους γονείς της Κλαίρης συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό και αποκάλυψε τη συζήτηση που είχε με την κόρη του, το βράδυ της Παρασκευής. «Θα μπορούσε στη θέση αυτών των παιδιών να ήμουν εγώ» του είπε η Δάφνη, αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε ό,τι ψυχολογική υποστήριξη χρειαζόμαστε εμείς και τα παιδιά μας», είπε ο Αλέξης Κομνηνός. Εκείνος, έθεσε στον πρωθυπουργό το μεγάλο πρόβλημα. «Στις επαρχιακές πόλεις και στα χωριά υπάρχουν πολλά κτήρια που είναι εγκαταλελειμμένα 30-40 χρόνια είτε γιατί δεν ενδιαφέρονται είτε γιατί είναι κληρονομικά θέματα στη μέση με αποτέλεσμα να μην συντηρούνται και αυτά έγιναν η αιτία να χάσουν την ζωή τους ο Άρης και η Κλαίρη.«Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και μου είπε ότι θα λάβει δραστικά μέτρα. Δεν είναι δικαίωση για εμένα αυτή η ιστορία αλλά να γίνει η αφορμή ο θάνατος των δικών μας παιδιών να γλυτώσουμε πιθανούς θανάτους άλλων ανθρώπων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ