Κοινωνία

Κρούσμα κορονοϊού σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική: Αποχώρησαν πάνω από 100 παιδιά

Συναγερμός σήμανε την Κυριακή στη Χαλκιδική, καθώς ένα κορίτσι 15 ετών, τ’ οποίο βρισκόταν σε παιδική κατασκήνωση, διαγνώστηκε με κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εν λόγω κατασκήνωση φιλοξενούνταν 900 παιδιά, εκ των οποίων τα 100 έχουν ήδη αποχωρήσει από αυτήν, όπως ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης, Χρήστος Σκούρας. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κορίτσι ανέβασε πυρετό 37,4 και αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο για τον SARS-CoV-2. Η μικρή απομονώθηκε στο αναρρωτήριο και ειδοποιήθηκαν οι γονείς της.

Παράλληλα, ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών που διέμεναν στο ίδιο σπιτάκι με το κορίτσι και απομάκρυναν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση.

Προς το παρόν, έχουν φύγει από την κατασκήνωση πάνω από 100 παιδιά, τα οποία πήραν οι γονείς τους. Ο κ. Σκούρας τονίζει πως στην κατασκήνωσή του ληφθεί όλα τ’ απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19, ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...