Κοινωνία

Koντά στην ''μαυροφορεμένη'' οι Αρχές: Έχουν καταγεγραμμένη τη φωνή της

Νέα στοιχεία έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί που ερευνούν τη σοκαριστική επίθεση με βιτριόλι της 34χρονης στην Καλλιθέα, οι οποίοι κάνουν «αγώνα δρόμου» για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη της δράστριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι αστυνομικές αρχές φέρεται να έχουν καταγεγραμμένη τη φωνή της γυναίκας που επιτέθηκε στην 34χρονη, καθώς έχει καταγραφεί το τηλεφώνημα που έκανε στην εταιρεία ταξί, προκειμένου να ζητήσει να την μεταφέρουν.

Αυτό το τηλεφώνημα βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και η καταγεγραμμένη κλήση θα αξιοποιηθεί προκειμένου να γίνει συγκριτική ανάλυση με άλλες ύποπτες γυναίκες. Σημειώνεται πως το τηλεφώνημα φέρεται να έγινε από καρτοτηλέφωνο.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το σημείο παραλαβής και αποβίβασης της δράστριας, ενώ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή όπου έγινε η επίθεση, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχει καταγραφεί καθαρά το πρόσωπό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, φαίνεται πως η δράστρια μετέβη στην Καλλιθέα χωρίς κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να μην καταγραφεί το στίγμα της, γεγονός που «μαρτυρά» ότι είχε μελετήσει καλά τις κινήσεις της.

Η δράστρια βρισκόταν στο σημείο μία ημέρα πριν την επίθεση
Σημείο κλειδί για τον εντοπισμό της γυναίκας με το βιτριόλι, είναι η μαρτυρία του οδηγού ταξί που την παρέλαβε από το σημείο της επίθεσης και τη μετέφερε σε κεντρική συνοικία της Αθήνας. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, η δράστρια έχει εντοπιστεί από κάμερες στο ίδιο σημείο, μια ημέρα πριν.

Οι Αρχές ανακάλυψαν, αναλύοντας βίντεο και μαρτυρίες, ότι η γυναίκα με το καυστικό υγρό βρισκόταν στον τόπο της επίθεσης μια ημέρα πριν, την Τρίτη δηλαδή, και μάλιστα την ίδια ακριβώς ώρα.

Εξετάζουν αν ήταν η πρώτη απόπειρα να επιτεθεί στην Ιωάννα ή έκανε επόπτευση χώρου, δηλαδή πού υπάρχουν κάμερες και πιθανοί αυτόπτες μάρτυρες.

Φαίνεται να έλεγξε καλά τον χώρο, να περίμενε ην Ιωάννα. Αποχώρησε από το σημείο ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που η Ιωάννα μπήκε στον χώρο εργασίας της.

Τι ισχυρίστηκε ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε
Η γυναίκα με το βιτριόλι εκτέλεσε το σχέδιο της με απόλυτη ακρίβεια την επόμενη ημέρα. Είχε φροντίσει να την περιμένει ακόμα και ταξί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πήρα κλήση να βρίσκομαι σε συγκεκριμένη διεύθυνση στην οδό Θησέως. Γνώριζα ότι περίμενα γυναίκα. Έφθασα και μετά από λίγα λεπτά ήρθε η πελάτισσα. Φορούσε μάσκα. Άνοιξε την πόρτα και επιβιβάστηκε στο πίσω μέρος. Σε όλη τη διαδρομή δε μιλούσε» υποστήριξε ο οδηγός ταξί.

Ο κύκλος των υπόπτων κλείνει διαρκώς. Οι Αρχές δεν αποκλείουν να υπάρχει και ηθικός αυτουργός που έδωσε την εντολή για την επίθεση στην Ιωάννα.

Στα social media της 34χρονης αναζητώνται οι απαντήσεις 

 


Τις εξελίξεις στην υπόθεση «επίθεση με βιτριόλι» σχολίασε ο Πρόεδρος τους Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας στο «MEGA Mag».

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, «αν διερευνηθούν τα κοινωνικά δίκτυα της 34χρονης κοπέλας, θα υπάρχουν συνομιλίες και επικοινωνίες της, με το πρόσωπο που ίσως να είναι ο άνθρωπος πίσω από το έγκλημα».

Σε ότι αφορά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην περιοχή της επίθεσης, εξηγεί ότι οι κεραίες καταγράφουν μόνο τα δεδομένα κίνησης. Διευκρινίζει ωστόσο, πως αν η δράστρια, πήγε στο σημείο και δεν χρησιμοποίησε το κινητό της και απλά το είχε μαζί της δεν θα καταγραφεί. Παράλληλα, σημείωσε ότι το θέμα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου σχετίζεται με τους παρόχους και το πόσο γρήγορα δίνουν στην αστυνομία τα δεδομένα που θέλει να αναλύσει.

Τέλος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα όποιος απειλείται μέσω διαδικτύου να καταφεύγει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Δεν πρέπει να φτάνουμε στο έγκλημα και μετά να ψάχνουμε τους δράστες. Η πρόληψη είναι το καλύτερο μέσο» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ