Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι: ''Γυναίκα επόπτευε επί πέντε μέρες το σημείο''

Ένας πρώην αστυνομικός και κάτοικος της περιοχής όπου έγινε η επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της άτυχης Ιωάννας ανέφερε ότι μία γυναίκα κυκλοφορούσε στο σημείο και παρατηρούσε τον χώρο μπροστά από την εταιρεία όπου η 34χρονη δέχτηκε το καυστικό υγρό.


Επί πέντε ημέρες περνούσε μπροστά από την καφετέρια γύρω στις 9 το πρωί. Μία ημέρα πριν από την επίθεση βρισκόταν στην εκκλησία και κοιτούσε προς το κτίριο που έγινε η επίθεση. Είχε μαύρα μαλλιά, φορούσε σκούφο και μαύρα ρούχα”, είπε ο ιδιοκτήτης καφετέριας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Μετά την επίθεση, όλες αυτές τις μέρες που βρίσκομαι εδώ, δεν έχει περάσει ξανά. Ήταν μελαχρινή, φορούσε σκουφάκι, τα μαλλιά της ήταν μέχρι τον ώμο και φορούσε μαύρα ρούχα. Και τις πέντε μέρες ήταν η ίδια κοπέλα και φορούσε τα ίδια ρούχα”, σημείωσε ο μάρτυρας ο οποίος δεν έχει καταθέσει στην αστυνομία και πρόσθεσε ότι στο σημείο βρέθηκε ένα γάντι και μία μάσκα τα οποία δεν τα συνέλεξαν οι αστυνομικοί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενδεχόμενο για δύο δράστιδες 

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, κ. Μπαλάσκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως στην συγκεκριμένη υπόθεση ανακύπτουν συνέχεια επαγγελματικά στοιχεία. Ωστόσο, εκτιμά ότι είναι πολύ κοντά στη λύση του παζλ. Αστυνομικοί μίλησαν με την 34χρονη και έχουν εστιάσει σε συγκεκριμένο κύκλο υπόπτων. Ο επαγγελματισμός αυτής της πράξης και ο τρόπος που η δράστις έφυγε χωρίς να αφήσει ίχνος πίσω της, όπως είπε ο κ. Μπαλάσκας, ενισχύει το ενδεχόμενο να είναι δύο διαφορετικές γυναίκες που έκαναν το έγκλημα. Η μία ως ηθική αυτουργός και η δεύτερη ως εκτελεστικό όργανο.

Πώς μετέφερε το βιτριόλι η δράστις 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», οι αστυνομικοί αναλύοντας συνολικά τις «σκιές» των βίντεο που έχουν συλλέξει έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η δράστις μετέφερε το καυστικό υγρό ή σε θερμός ή σε μεταλλικό παγούρι με μεγάλο στόμιο.

Η μεταφορά φαίνεται να έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινήσει υποψίες και να αποφευχθεί η περίπτωση «ατυχήματος» για την ίδια τη δράστιδα. Να μην λιώσει δηλαδή ο φορέας του καυστικού υγρού κατά τη μεταφορά, ενώ και στη ρίψη επέλεξε μεγάλο στόμιο προκειμένου να το επιχειρήσει μία φορά, όπως κατέθεσε και η 34χρονη, που είχε επισημάνει ότι της έριξε μία φορά σε όλο της το πρόσωπο. Η μαυροντυμένη γυναίκα φαίνεται πως είχε πάρει μέτρα αυτοπροστασίας, φορώντας ίσως και ειδικά γάντια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μεταξύ πέντε μάρτυρες που έλεγαν ότι είχαν δει τη μαυροντυμένη δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα ακύρωσαν ή υπαναχώρησαν στις καταθέσεις τους. Διαπίστωσαν από την πορεία των ερευνών ότι τα πρόσωπα που θεωρούσαν ύποπτα δεν είχαν σχέση με την επίθεση και ήταν κάτοικοι ή καταστηματάρχες της περιοχής αλλά και περαστικοί.

Πώς διέφυγε η δράστις 

Όπως αποκάλυψε χθες το Star, η δράστις με το βιτριόλι είχε σχεδιάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια, ακόμα και τη διαφυγή της. Το μοιραίο πρωινό, έριξε το καυστικό υγρό στην ανυποψίαστη Ιωάννα και διέφυγε πρώτη από το σημείο της επίθεσης.

Κινήθηκε αριστερά της πολυκατοικίας, διένυσε 20 μέτρα και στάθηκε στο πεζοδρόμιο για να ελέγξει την κυκλοφορία των οχημάτων. Στη συνέχεια διέσχισε κάθετα την οδό Θησέως και πέρασε στο απέναντι πεζοδρόμιο, όταν απόλυτα ψύχραιμη.

Είχε καλέσει ταξί και ο οδηγός την περίμενε. Επιβιβάστηκε στο πίσω μέρος του οχήματος και έφυγε προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...