βιομετρικά στοιχεία
Κοινωνία

Σάλος με εταιρία που ζητά βιομετρικά στοιχείων από τους εργαζόμενους

 

Στο φως της δημοσιότητα έρχεται καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση» για εταιρεία καλλυντικών, η οποία προωθεί συμβάσεις εργασίας που προβλέπουν «λήψη δειγμάτων βιομετρικών και βιολογικών στοιχείων» (αίμα, σάλιο).

«Καταγγέλλουμε και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι εταιρεία στο χώρο καλλυντικών προωθεί τροποποιητική σύμβαση εργασίας σε εκατοντάδες εργαζόμενους, με αδιανόητους όρους που τους υποχρεώνουν να δώσουν “ανέκκλητη συγκατάθεσή τους για διενέργεια ελέγχων επιπέδου αλκοόλ, ναρκωτικών ή και παραισθησιογόνων ουσιών, χρήση ψυχοτρόπων ουσιών, ψυχολογικών τεστ, κ.α”, ενώ εν συνεχεία ο/η εργαζόμενος/η υποχρεούται να δηλώσει ότι “συναινεί στη λήψη δειγμάτων βιομετρικών και βιολογικών στοιχείων προς έλεγχο (αίμα, σίελο) καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασής του”» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σύμβαση αυτή, σύμφωνα με την καταγγελία, συνιστά «μνημείο παράνομης και καταχρηστικής συμπεριφοράς εργοδότη».

https://www.facebook.com/idiotikoi/posts/2565126407032282

Μάλιστα, επίμαχη σύμβαση περιλαμβάνει επιπροσθέτως όρους απροειδοποίητης και αζήμιας καταγγελίας της σύμβασης εργασίας εκ μέρους της εταιρείας, δικαίωμα μονομερούς τροποποίησης του ωραρίου εργασίας, άδειες αναψυχής ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας και όχι των εργαζομένων, «ανοιχτή» ημερομηνία εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών, κ.α.

«Η αντίδρασή μας θα είναι καθολική και σε όλα τα επίπεδα, σε περίπτωση που επιλογή της εργοδοσίας είναι να συνεχίσει με το απαράδεκτο κείμενο τροποποιητικής σύμβασης».

Καλεί, τέλος, το υπουργείο Εργασίας «να προωθήσει πλαίσιο υποχρεωτικής και καθολικής εφαρμογής των ισχυουσών κλαδικών Συμβάσεων Συλλογικής Εργασίας σε όλους τους εργοδότες ανεξαιρέτως».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου ή από την καταγγελλόμενη εταιρεία καλλυντικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...