Κρανίδι
Κοινωνία

Πρόσφυγες και μετανάστες έσπασαν την καραντίνα στο Κρανίδι

Περίπου 200 από τους 500 αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη δομή μεταναστών και προσφύγων στο Κρανίδι, έσπασαν την καραντίνα και πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης, το μεσημέρι της Τετάρτης όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οι αλλοδαποί παρέκαμψαν τον αστυνομικό κλοιό και πραγματοποίησαν πορεία φτάνοντας έξω από το αστυνομικό τμήμα στο Πόρτο Χέλι.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε αφότου κάποιος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν είναι νόμιμη η καραντίνα που επιβλήθηκε μετά τα τρία νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα πάντα με τη δημόσια τηλεόραση.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στο Πόρτο Χέλι καθώς προληπτικά έφτασαν δυνάμεις από το Ναύπλιο. Την ίδια στιγμή, οι αρχές έδωσαν εντολή και πολλά καταστήματα στην περιοχή έκλεισαν.

https://youtu.be/c1PMQPnk0EA

Οι διαδηλωτές κρατούν ένα πανό που αναφέρει: "Galaxy no corona".

Για την διαδήλωση των μεταναστών δήλωσε ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος:

Σας ενημερώνω ότι έχουμε ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές και τον κ. Περιφερειάρχη για την εν εξελίξει πορεία των μεταναστών. Πιέζουμε εντατικά να εφαρμοστεί, αυτή τη φορά τουλάχιστον, η ΚΥΑ για αυστηρό περιορισμό μετακίνησης των μεταναστών μόνο εντός του ξενοδοχείου.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...