Κοινωνία

Συγκλονιστική εξομολόγηση: «Ήμουν δίπλα στον Δημήτρη Μητροπάνο το τελευταίο βράδυ του»

Η φωνή του μπορεί να σίγησε για πάντα στις 17 Απριλίου 2012 ωστόσο ο θρύλος του εξακολουθεί να παραμένει ζωντανός μέσα από τα αξεπέραστα δημιουργήματα που έχει αφήσει πίσω του.

Ο λόγος για έναν εκ των σημαντικότερων καλλιτεχνών που έχει βγάλει ποτέ η χώρα μας τον αείμνηστο Δημήτρη Μητροπάνο.

Πολλές ήταν οι ιστορίες για τις προσωπικές του στιγμές με φίλους και συναδέλφους που ήρθαν στο φως μετά τον θάνατό του. Όλοι τον θυμούνται γλυκά. Έτσι όπως θα ήθελε και εκείνος.

Μία ακόμη ιστορία έρχεται σήμερα Σάββατο (17/08) στο φως μέσω της εφημερίδας «Espresso»

Η Σοφία Μάντη εργάζεται ως νοσηλεύτρια, αλλά παράλληλα είναι και τραγουδίστρια. Μιλώντας στην εφημερίδα «Espresso» αναφέρεται στη φιλική σχέση που διατηρούσε με τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο και την οικογένειά του.

«Το εξοχικό της οικογένειάς μου στον Μαραθώνα είναι δίπλα σε εκείνο του Δημήτρη Μητροπάνου κι έτσι κάναμε μαζί διακοπές τα καλοκαίρια και πολλή παρέα. Όσο μεγαλώναμε τόσο τον θαυμάζαμε. Είναι ένας από τους λόγους που αποφάσισα να γίνω τραγουδίστρια. Η συμβουλή που μου είχε δώσει αναφορικά με το τραγούδι ήταν αυτό που έκανε κι ο ίδιος: «Να τραγουδάς με την ψυχή σου!» αναφέρει η Σοφία.

Και συνεχίζει «Μάλιστα τα τελευταία χρόνια πριν φύγει από τη ζωή κάναμε πολλή παρέα. Θυμάμαι, όταν είχε έτοιμο τον τελευταίο του δίσκο, πριν από την ηχογράφηση, με φώναξε και μου είπε “Μικρή, έλα να ακούσεις λίγο κάτι” και με έβαλε να ακούσω τα τραγούδια να του πω τη γνώμη μου. Άκουσα όλα τα τραγούδια και στο “Όταν έχω εσένα” συγκινήθηκα και του είπα: “Αυτό θα μείνει!” Αν ζούσε, θα κάναμε ντουέτο…».

Ωστόσο, στην συνέντευξη που παραχώρησε η τραγουδίστρια, αποκαλύπτει πως το τελευταίο βράδυ της ζωής του το πέρασαν παρέα. «12 Απριλίου 2012, παραμονή του θανάτου του ήμασταν παρέα. Το τελευταίο του βράδυ φάγαμε μαζί και τα λέγαμε. Ήταν μια χαρά ο άνθρωπος. Είχε γυρίσει από τη Γαλλία πριν από δέκα μέρες, όπου πήγε για τη θεραπεία του, και ήταν όλα τέλεια. Και το πρωί… Η είδηση με βρήκε στο χειρουργείο. Δεν μπορούσα να συνεχίσω τη δουλειά μου και ζήτησα άδεια να φύγω. Έτρεξα στο σπίτι και σφιχταγκαλιαστήκαμε με την κυρία Βένια (σ.σ.: η γυναίκα του αείμνηστου καλλιτέχνη) και τους γονείς μου και κλαίγαμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ