Κοινωνία

Ηχητικό ντοκουμέντο: Οι κραυγές του κρατούμενου Ρομά λίγο πριν πεθάνει στο αστυνομικό τμήμα Φυλής

Ενα ηχητικό ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του άντρα που ξεψύχησε μέσα στο αστυνομικό τμήμα έρχεται στο φως…

Ο 62χρονος Ρομά ακούγεται να φωνάζει τον αστυνομικό για να τον βοηθήσει, αλλά δεν υπάρχει απάντηση. Το ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Tatiana Live» στο Έψιλον «κρατάει» μόλις 12 δευτερόλεπτα, για αυτό και δεν μπορεί κάποιος να βγάλει συμπεράσματα.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εκπομπή ότι ο άνθρωπος δεν ένιωθε καλά από την Κυριακή και κανείς δεν του έδινε σημασία με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει την περασμένη Τετάρτη

https://youtu.be/Yn3bY1BLSwY

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 62χρονος Ρομά συνελήφθη την περασμένη Κυριακή για κλοπές και οδηγήθηκε στο τμήμα. Εκεί την Τετάρτη (13.12.2017) αισθάνθηκε αδιαθεσία, και λίγη ώρα μετά πέθανε.

Μόλις έγινε γνωστό στους υπόλοιπους Ρομά της περιοχής, μαζεύτηκαν έξω από το τμήμα και άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος οφείλεται στους αστυνομικούς και όχι σε παθολογικά αίτια.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών στην εκπομπή «Live News» στο κανάλι «Ε» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, οι Ρομά κρατούσαν καδρόνια και πέτρες, και ήταν οργανωμένοι αλλά και αποφασισμένοι να προκαλέσουν επεισόδια.

Αμέσως άρχισαν να χτυπούν με τα καδρόνια ότι έβρισκαν μπροστά τους και να πετούν πέτρες στα τζάμια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 9 αστυνομικοί. Ο κ. Ντούμας μάλιστα ανέφερε πως οι Ρομά ήταν εκατοντάδες. Ανέφερες επίσης ότι είναι ευτύχημα το ότι δεν υπήρξαν χειρότερα περιστατικά.

Κατήγγειλε επίσης ότι Ρομά είχαν ασυρμάτους με τους οποίους έκαναν παρεμβολή σε αυτούς της αστυνομίας, και τους έβριζαν! Αυτό γιατί μπορεί από το 2004 και μετά οι ασύρματοι της αστυνομίας εξελίχθηκαν για να μην παρεμβαίνει κάποιος, όμως εδώ και 3 χρόνια έχει επιστρέψει το παλιό σύστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ