Κοινωνία

Έφτιαξαν χρυσή μάσκα - 24 καρατίων - του Darth Vader - Δείτε πόσο στοιχίζει

Αυτό το αντικείμενο απευθύνεται στους φανατικούς του «Star Wars», αρκεί να έχουν... βαθιές τσέπες.

Ενα κοσμηματοπωλείο στο Τόκιο κατασκεύασε από χρυσό 24 καρατίων τη μάσκα του Darth Vader και την πουλάει για 1,4 εκατ. δολάρια, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την πρώτη ταινία της σειράς.

Η μάσκα, όπως αναφέρει το Associated Press, έχει πλάτος 26,5 εκατοστά, ύψος 30 εκ., ενώ δεν είναι κατασκευασμένη για να τη φορέσει κάποιος, καθώς ζυγίζει 15 κιλά και δεν έχει άνοιγμα για το κεφάλι.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πιο ακριβή δημιουργία του συγκεκριμένου κοσμηματοπωλείου, αφού το 2013 είχε φτιάξει ένα χρυσό χριστουγεννιάτικο δέντρο, βγαλμένο από τον κόσμο του Disney, με τιμή 4,5 εκατ. δολάρια.

Για τη μάσκα του Darth Vader απαιτήθηκε η δουλειά 10 χρυσοχόων για τρεις μήνες, ενώ η πιο δύσκολη φάση της δημιουργίας ήταν όταν έπρεπε να τη «συναρμολογήσουν», καθώς ο καθένας δούλευε σε ξεχωριστό κομμάτι.

Φωτογραφίες: AP

Πηγή: Εφτιαξαν χρυσή μάσκα του Darth Vader -24 καρατίων, ζυγίζει 15 κιλά, κοστίζει 1,4 εκατ. δολάρια [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/334709/eftiaxan-hrysi-maska-toy-darth-vader-24-karation-zygizei-15-kila-kostizei-14-ekat#ixzz4fqyl6mu8

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ