Κοινωνία

Ιταλία: Απαγωγή-μαϊμού οργάνωσε ο εγγονός του Τζιάνι Ανιέλι επειδή ξέμεινε από χρήματα

Ο Λάπο Ελκάν, εγγονός του Τζιάνι Ανιέλι, φέρεται να οργάνωσε απαγωγή-μαϊμού στη Νέα Υόρκη, για να αποσπάσει δέκα χιλιάδες ευρώ από την οικογένειά του, γράφει ο ιταλικός Τύπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, ο Ελκάν, επιχειρηματίας, 39 ετών, «φέρεται να είχε ανάγκη τα χρήματα διότι -όπως γράφουν αμερικανικές εφημερίδες- είχε ξοδέψει όλα τα λεφτά του σε πάρτι δυο ημερών με ιερόδουλη, στο Mανχάταν, με αλκοόλ και ναρκωτικά».

Κατά τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης στα οποία αναφέρεται η εφημερίδα, ο Ελκάν έπρεπε να επιστρέψει χρήματα στην ιερόδουλη, η οποία φέρεται να είχε αγοράσει ναρκωτικά. Και για τον λόγο αυτό ζήτησε από την οικογένειά του 10.000 ευρώ, προσθέτοντας ότι ήταν στα χέρια μιας γυναίκας που του είχε στερήσει την ελευθερία του και θα του έκανε κακό αν δεν έστελναν το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Η οικογένεια του Λάπο Ελκάν, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, αποτάθηκε στην αστυνομία της Νέας Υόρκης, η οποία οργάνωσε δήθεν παράδοση των χρημάτων και εξακρίβωσε ότι επρόκειτο για απαγωγή-μαϊμού. Ο Ιταλός επιχειρηματίας, όμως, μπορεί να κριθεί για την πράξη του αυτή από την αμερικανική δικαιοσύνη, αφού, όπως γράφει η La Repubblica, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να του παραδόθηκε δικαστική κλήση σε απολογία.

Το 2005, ο Λάπο Ελκάν κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από υπερβολική δόση ναρκωτικών και σώθηκε χάρη στη μεταφορά του σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου του Τορίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ