Κοινωνία

Σχέδιο για ηλεκτρονικό συμψηφισμό οφειλών και επιστροφών φόρου

Διευκρινίσεις σχετικά με διάφορα θέματα το σχέδιο ηλεκτρονικών συμψηφισμών έδωσε η Διευθύντρια Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κα Σοφία Σεχπερίδου.

Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία προωθεί σχέδιο ηλεκτρονικών άμεσων συμψηφισμών ανάμεσα σε οφειλές και επιστροφές φόρων.

Η επικεφαλής της διεύθυνσης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Σοφία Σεχπερίδου με δηλώσεις της στον AΝΤ1 είπε ότι εντός του επόμενου διμήνου οι φορολογούμενοι αρχικά θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν στον προσωπικό τους λογαριασμό τα ποσά των επιστροφών φόρου που δικαιούνται, ενώ αμέσως μετά θα προχωρήσει και το σχέδιο ηλεκτρονικών συμψηφισμών.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να διευκολυνθούν σημαντικά οι φορολογούμενοι, οι οποίοι ταλαιπωρούνται σήμερα σε ουρές στις ΔΟΥ προκειμένου να επιτύχουν συμψηφισμό, κυρίως των οφειλών από ΕΝΦΙΑ με επιστροφές φόρου εισοδήματος.

Οσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ ενδεχομένως σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για διορθώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ σε περίπτωση λαθών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ