Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

Κάναμε χατίρια στον Ερντογάν; Μετά τις Κορβέτες πάει πίσω και ο εκσυγχρονισμός των πολλαπλών εκτοξευτών RM -70 vampire

Τι πήρε ο πρόεδρος Ερντογάν ως αντάλλαγμα για την δήθεν φιλική του στάση έναντι της Ελλάδος, πέρα από την εικόνα των καλών σχέσεων με την Ελλάδα για τα μάτια των ΗΠΑ (φυσικά για τα F-16V);

Με αφορμή ερώτηση προς το ΥΠΕΘΑ του κόμματος Ελληνική Λύση και του προέδρου της Κυριάκου Βελόπουλου και απάντηση του ΥΠΕΘΑ, και σε συνδυασμό με την ακύρωση του Ναυστάθμου στην Μαγνησία και την οπισθοδρόμηση του προγράμματος απόκτησης Κορβετών αφήνοντας κενό στο Πολεμικό μας Ναυτικό σε μια κλάση πολεμικών πλοίων που τα έχουμε ανάγκη όσο ποτέ, δημιουργούνται πολλά ερωτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανάρτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης  

“ΣΚΑΝΔΑΛΟ; Απευθείας ανάθεση 1.1 δις για MLRS αλλά στα σκουπίδια το RM-70 Vampire πήρε άριστα στην αξιολόγηση για ένα κόστος 170 εκατομμυρίων ευρώ με μεγάλη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) και παράλληλα αναβάθμισης του τεράστιου αποθέματος των υφιστάμενων ρουκετών που θα διπλασιάζονταν το βεληνεκές (από τα 20km στα 40km) και πλήρως αξιόμαχα με νέα πυρομαχικά από τον Έβρο ως τη Ρόδο!ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ συνεχώς!”

Για τα μάτια της Δύσης το θέατρο σκιών του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα   

Πολλοί λένε ότι άμα ακούς τον Ερντογάν και το σινάφι του  που είναι χωμένο στο αίμα και αναθεωρητικό μέχρι τελικής πτώσεως, ( κάτι που έχει εφαρμόσει ψυχρά και και αλύπητα σε γειτονικές του χώρες με προσωρινή εξαίρεση την Ελλάδα, να μας αποκαλεί δήθεν αδέρφια του και να χαμογελάνε οι λύκοι που είχε δίπλα του, τότε δε θα πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι ο ηγέτης που απειλεί το Ισραήλ, υπέγραψε για άλλα δύο χρόνια παραμονής Τούρκων στην Λιβύη, εποικίζει συστηματικά την Βόρεια Συρία και το Ιράκ και παραβιάζει την νεκρή ζώνη στην Κύπρο, μας ετοιμάζει  κάτι που επικίνδυνο το επόμενο απροσδιόριστο διάστημα.

Άλλωστε, μετά από συναντήσεις αγάπης και φιλίας διαχρονικά, οι Τούρκοι έχουν προβεί σε διάφορα εγκλήματα κατά του ελληνισμού.  

Ο σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει λέει ένα σοφό γνωμικό του λαού μας, αλλά εδώ οι τουρκικοί Γκρίζοι Λύκοι φόρεσαν  προβιά αρνιού, έχοντας δόλια και υποχθόνια σχέδια.

Δερύνεια, Πύλα, και άλλα μέρη στην Κύπρο παραβιάζονται στους τομείς της Νεκρής ζώνης και εμείς μιλάμε για νέα εποχή με Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα οφείλει να συνεχίζει το εξοπλιστικό πρόγραμμα ακόμα πιο πολύ από ποτέ

Για τους λόγους αυτούς και λόγω των αναθεωρητικών σχεδίων  τη Άγκυρας, η χώρα μας οφείλει να συνεχίζει να εξοπλίζεται συνεχώς και εις βάρος ακόμα και άλλων προγραμμάτων, αφού η τουρκική αμυντική βιομηχανία υλοποιεί 650 επιθετικού τύπου προγράμματα, για ποιον άραγε;

Η Τουρκία έχει ρίξει βάρος στην ανύπαρκτη “ Γαλάζια Πατρίδα”, και ενισχύει σαν τρελή το Πολεμικό Ναυτικό της και θεωρεί ως απειλή τα ελληνικά οπλικά συστήματα που αντικαθιστούν παλαιότερα;

Σύμφωνα με πληροφορίες: το  Πολεμικό Ναυτικό έχει στο δυναμικό του 13 Φρεγάτες, από τις οποίες οι 4 θα  αναβαθμιστούν ΕΜΖ και οι υπόλοιπες 9 θα αντικατασταθούν.

Η Νέα Δομή Δυνάμεων 2021-2034 προβλέπει συνολικά δώδεκα 12 Φρεγάτες και έξι Κορβέτες.

Από αυτό συμπεραίνουμε ότι μέσα σε ελάχιστα χρόνια θα πρέπει να αποκτήσουμε από το εξωτερικό ή κατασκευάσουμε τουλάχιστον 3-5 Φρεγάτες και 4 Κορβετών, μίνιμουμ.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι Τούρκοι οι οποίοι θα κατασκευάζουν κάθε χρόνο και από μία Φρεγάτα θα έχουν αριθμητικά το πάνω χέρι σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, και σε συνδυασμό με τα μη επανδρωμένα σκάφη θα αποτελούν μεγάλη απειλή για την χώρα μας.

Αυτή είναι η απτή αλήθεια και αυτήν θα πρέπει να την κατανοήσουμε καλά μη υπακούοντας σε μότο του τύπου “ βούτυρο αντί όπλων”.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ