Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

"Μαχίμια"! Πολυεθνική άσκηση «Junction Strike 21»: Ειδικές Δυνάμεις - Οι Έλληνες παντού, οι Τούρκοι πουθενά

Οι Έλληνες Special Operations Forces αναμένεται να λάβουν μέρος ακόμα και σε άγνωστα για αυτούς υψηλής δυσκολίας αντικείμενα εντός κατοικημένων περιοχών τα οποία αφορούν εκπαίδευση ελεύθερων σκοπευτών, παρακολουθήσεις αλλά και εντοπισμό-απελευθέρωση ομήρων και VIP προσώπων.

Κορυφαίες Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων βρίσκονται από σήμερα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη Ρουμανία, για να λάβουν μέρος στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση «Junction Strike 21». Βρετανοί SAS αλλά και κομάντος από Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία συμμετέχουν στο ‘’Διασταυρούμενο Χτύπημα’’, ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο σε σενάρια της άσκησης να δούμε και Αμερικανούς από το 10ο Special Forces Group.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχηρή παρουσία για μια ακόμη φορά, σε ένα μεγάλο «ραντεβού» Mονάδων SOF έχει η Ελλάδα με ομάδα κομάντος από το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών αλλά και με Επιτελείς από την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, αλλά ηχηρή επίσης είναι και η απουσία των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας.

https://www.youtube.com/watch?v=XFelgrVoHJg

Τα βασικά αντικείμενα της μεγάλης άσκησης, αφορούν σενάρια κυρίως σε κατοικημένες περιοχές ακόμα και μέσα στον αστικό ιστό-Urban Warfare Special Operations- με την «Junction Strike 21» να αποτελεί ταυτόχρονα την αξιολόγηση από τους Αμερικανούς –Special Operations Capable- των Ρουμανικών Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων. Η άσκηση έχει σχεδιαστεί σε δύο σκέλη και επικεντρώνεται στο έδαφος-Land Task Group, όπου συμμετέχει η Ελληνική ομάδα αλλά και σε αμφίβιες επιχειρήσεις Maritime Task Group.

https://www.youtube.com/watch?v=5LIvbfJ3Pt4

Οι Έλληνες Special Operations Forces, αναμένεται να λάβουν μέρος ακόμα και σε άγνωστα για αυτούς υψηλής δυσκολίας αντικείμενα εντός κατοικημένων περιοχών, τα οποία αφορούν εκπαίδευση ελεύθερων σκοπευτών, παρακολουθήσεις αλλά και εντοπισμό-απελευθέρωση ομήρων και VIP προσώπων.

Σχεδόν 1.000 Ρουμάνοι και ξένοι στρατιώτες, συμμετέχουν μεταξύ 1ης και 12ης Νοεμβρίου στην Άσκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «Junction Strike 21».

Πάνω από 800 Ρουμάνοι στρατιώτες, με περίπου 100 χερσαία, αεροπορικά και ναυτικά τεχνικά μέσα, μαζί με περίπου 150 ξένους στρατιώτες από συμμαχικές ή εταίρους χώρες (Γεωργία, Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Πολωνία, Πορτογαλία και ΗΠΑ) θα εκπαιδευτούν, μεταξύ Νοεμβρίου 1 και 12, σε εγκαταστάσεις εκπαίδευσης του Ρουμανικού Στρατού, όπου θα πραγματοποιηθεί η Άσκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Junction Strike 2021 (JUST 21).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι στρατιωτικοί θα εκπαιδεύονται τόσο σε εγκαταστάσεις του Στρατού όσο και στις περιοχές κοντά σε Reghin, Bradet, Miercurea Ciuc, Mihail Kogălniceanu και Sângiorgiu de Mureş, με βάση ένα πλασματικό σενάριο, που σχετίζεται με τον υβριδικό πόλεμο. σε ορισμένες δομές επιχειρησιακού και τακτικού επιπέδου, σε πολυεθνική και διοργανική μορφή.

Ο κύριος στόχος του JUST 21, είναι να πιστοποιήσει δύο στόχους ικανότητας του ΝΑΤΟ - μια Ομάδα Ναυτικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και τη Διοίκηση Στοιχείων Ειδικών Επιχειρήσεων - αλλά θα επιτρέψει επίσης τη δοκιμή του επιπέδου εκπαίδευσης, που επιτυγχάνεται από το προσωπικό διαχείρισης και εκτέλεσης, επιχειρήσεις που υπάγονται στη Διοίκηση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του Ρουμανικού Στρατού.

Η άσκηση στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών δομών, με το σχεδιασμό και την εκτέλεση κοινών αποστολών και επιχειρήσεων ειδικά για δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, εναρμονίζοντας τις διαδικασίες εργασίας στο πολυεθνικό περιβάλλον, όλα με στόχο την προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...