Στρατός Ξηράς

Ρωσική Ακαδημία Επιστημών: «Τρία σενάρια σε μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ το καλοκαίρι του 2021, χώρες της ΕΕ και άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη άσκηση μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Στόχος αυτής της άσκησης, είναι η τάχιστη μεταφορά  διαφόρων στρατευμάτων της Συμμαχίας από υπερπόντιες χώρες,  η προσπάθεια να ενωθούν, δημιουργώντας μεγάλα κέντρα δράσης.

Σύμφωνα με ρωσικούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, όλα αυτά μοιάζουν με προετοιμασία για πόλεμο με τη Ρωσία. 

Αλλά από την άλλη πλευρά, αναρωτιούνται. 

Γιατί το ΝΑΤΟ, να θέλει να πολεμήσει με τη Ρωσία; 

Και αν υπάρξει πόλεμος, πώς θα είναι;

Έτσι το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ανέθεσε σε στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες και αναλυτές, να καταρτίσουν μια μελέτη για τις πιθανές αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν σε μια μεγάλης στρατιωτική σύγκρουση, μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Κάτω από αυτόν τον προβληματισμό και βλέποντας την ανάπτυξη μεγάλων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε, ότι αναγκάστηκε να συνεχίσει να ενισχύει τα δυτικά της σύνορα και δημιουργήθηκαν 20 νέες μονάδες.

Αυτό σημαίνει πόλεμο με εκατομμύρια στρατιώτες, άρματα μάχης και αεροπορικούς στρατούς. 

Και όταν πρόκειται για έναν τέτοιο πόλεμο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ρωσία, είναι η δεύτερη ισχυρότερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο.

 Αλλά αυτό σημαίνει, ότι δεν  θα υπάρξει ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του μπλοκ του ΝΑΤΟ;

 Μια τέτοια σύγκρουση θα είναι πολύ δυνατή. 

Ωστόσο, το μέρος του στο έδαφος των δύο χωρών, θα περιοριστεί σε σαφώς καθορισμένους στόχους και η πιο δύσκολη μάχη είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί, στο έδαφος τρίτων χωρών.

 Τα  τρία σενάρια στα οποία ο ρωσικός στρατός θα αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του NATO.

Πρώτον, το Καλίνινγκραντ

Το Καλίνινγκραντ, είναι η πρωτεύουσα της Ρωσικής επαρχίας με την ίδια ονομασία, ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία κατά μήκος της ακτής της Βαλτικής.

Η στρατηγική σημασία, αυτής της ρωσικής περιοχής είναι προφανής. 

Επειδή το πεδίο, που μπορούν να φτάσουν οι ρωσικοί πύραυλοι, καλύπτει τους κύριους στόχους της στρατιωτικής υποδομής του ΝΑΤΟ.

Πρωταρχικός στόχος του ΝΑΤΟ, είναι η εξάλειψη αυτής της εξωτερικής περιοχής, όπου η Ρωσία είναι ισχυρή και θα διεξάγει ανοιχτά όλες τις στρατιωτικές ασκήσεις, για να καταλάβει την περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Εδώ προκύπτει ένα φυσικό ερώτημα, γιατί οι Βρυξέλλες και η Ουάσινγκτον δεν φοβούνται τη "πυρηνική ενέργεια" της Ρωσίας;

Δεν θα ήταν ρεαλιστικό, να δώσουμε μια συγκεκριμένη απάντηση ή απόφαση επί του θέματος. 

Οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ υποθέτουν, ότι η Μόσχα, δεν θα χρησιμοποιήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο εναντίον της Ευρώπης. 

Η Δύση, για μεγάλο χρονικό διάστημα εργάζεται για να προετοιμάσει τη λογική, για την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε αυτό το σενάριο, είναι σαφές ότι η Ρωσία, δεν θα παραδώσει απλώς την ισχυρή εξωτερική περιοχή της, δηλαδή το Καλίνινγκραντ.

Μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, θα ξεκινήσει, θα εξελιχθεί και  θα τελειώσει εδώ.

Δεύτερον  η πιθανότητα σύγκρουσης, μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ στη Λευκορωσία. 

Αξίζει να θυμόμαστε, ότι οι μαζικές διαμαρτυρίες έχουν ενταθεί σε αυτήν τη χώρα μέχρι πρόσφατα, λόγω των διφορούμενων αποτελεσμάτων των εκλογών. 

Λίγο νωρίτερα, αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε «συνωμοσία για τη δολοφονία» του Λουκασένκο, Προέδρου της Λευκορωσίας.

Εάν η φιλοδυτική αντιπολίτευση καταλάβει την εξουσία στο Μινσκ, είναι αρκετά πιθανό ένα  σενάριο,  όπου μπορεί να συμβεί κατόπιν αιτήματος της «για την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών», να αναπτυχθούν  στρατεύματα του ΝΑΤΟ.

 Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, το Κρεμλίνο να βγεί  και να ισχυριστεί ότι όλα αυτά, είναι καθαρά εσωτερικό ζήτημα της Λευκορωσίας.

Είναι πιθανό να πούμε, ότι η είσοδος του ΝΑΤΟ σε αυτήν την περιοχή με το όνομα της ειρηνευτικής δύναμης, να είναι η δεύτερη κρίσιμη αιτία της σύγκρουσης που θα προκύψει μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Τρίτον, φυσικά, η Κριμαία και η Ουκρανία. 

Θα πρέπει να αναφερθεί,  ως το μέρος όπου δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά όπου όλα έχουν μόλις αρχίσει στην Ουκρανία.

Ενάντια στις κινήσεις του Κιέβου, η Μόσχα ανέπτυξε περισσότερους από 100.000 στρατιώτες με στρατιωτικό εξοπλισμό, στα δυτικά της σύνορα .

 Το Κρεμλίνο, κατέστησε σαφές ότι δεν θα υποχωρήσει και αυτό είχε  ως αποτέλεσμα, η «ένταση» να τελειώσει προς το παρόν. 

Τα περισσότερα στρατεύματα αποσύρθηκαν από τα ουκρανικά σύνορα, αλλά τα στρατεύματα σε κρίσιμα σημεία, συνεχίζουν να εργάζονται για να εγκατασταθούν στην περιοχή. 

Οι τρέχουσες στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη, αναμφίβολα, τοποθετούνται ως απάντηση της Δύσης στην ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας.

 Οι ομάδες δυνάμεων του ΝΑΤΟ, που αναπτύσσονται για ασκήσεις στην Ευρώπη, μπορούν να λειτουργήσουν ως «στέγη» προστασίας για το Κίεβο.

 Με αίτημα από το Κίεβο, το ΝΑΤΟ μπορεί να μεταφέρει τις δυνάμεις του σε αυτήν την περιοχή, για να σταματήσει την επίθεση του Ρωσικού στρατού. 

Αυτό σημαίνει ότι η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη.

ΚΑΙ η έκθεση καταλήγει, ότι υπάρχουν πιθανώς άλλα σενάρια όπου το μπλοκ του ΝΑΤΟ, θα μπορούσε να έρθει σε σύγκρουση με τη Ρωσία για τα κράτη της Βαλτικής. 

Ωστόσο, αυτά είναι τα τρία σενάρια στα οποία έχουν επικεντρωθεί τόσο Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες όσο και στρατηγοί του ΝΑΤΟ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...