Σκοπιανό

Πρύτανης ΠΑΜΑΚ για ''Ουράνιο Τόξο'': Τα πανεπιστήμια δεν δέχονται υποδείξεις από πολιτικές κινήσεις

Κατηγορηματικά αντίθετος εμφανίστηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Στυλιανός Κατρανίδης με αφορμή το αίτημα του ''Ουράνιου Τόξου'' για την εισαγωγή της ''μακεδονικής'' γλώσσας στα προγράμματα σπουδών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κατρανίδης ανέφερε ότι «είχαμε ένα αίτημα να εισάγουμε στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών τη διδασκαλία της Μακεδονικής Γλώσσας. Δεν θα απαντήσουμε διότι θεωρούμε το αίτημα απολύτως αντιδεοντολογικό. Τα πανεπιστήμια δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, τα πανεπιστήμια έχουν τις δικές τους ακαδημαϊκές προτεραιότητες και λειτουργούν με βάση τα επιστημονικά δεδομένα όταν διαμορφώνουν τα προγράμματα σπουδών τους, δεν δέχονται υποδείξεις από πολιτικές κινήσεις, πολιτικά κόμματα για να εντάξουμε το α' ή το β΄μάθημα».

«Δεν μας έχει ξανασυμβεί να δεχθούμε αίτημα πολιτικής κίνησης, κομματικού σχηματισμού για να βάλουμε κάποιο μάθημα στο πρόγραμμα σπουδών μας. Στο τμήμα, πράγματι διδάσκονται σλαβικές γλώσσες αλλά είναι θέμα του τμήματος ποιες θα επιλέξει για να διδάξει. Ακόμα και αν το υπουργείο Παιδείας, που είναι η εποπτεύουσα αρχή όλων των πανεπιστημίων, μας έκανε αίτημα να εισάγουμε σε πρόγραμμα σπουδών ένα μάθημα, αυτό εκ των πραγμάτων και για λόγους δεοντολογίας δεν θα γινόταν δεκτό. Είναι σαφές για εμάς, δεν θα μπούμε σε αυτή τη συζήτηση», πρόσθεσε.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...