Σκοπιανό

Προσαγωγές πατριωτών λίγο πριν την ομιλία Τσίπρα - Ζήτησαν δημοψήφισμα για το Σκοπιανό, κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια


Σε προσαγωγές πατριωτών που ζητούν δημοψήφισμα για το Σκοπιανό προχώρησαν οι Άνδρες της Ασφάλειας - Απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής όπου θα μιλήσει ο Τσίπρας για τις Πρέσπες

Σε είκοσι προσαγωγές έχει προχωρήσει η Κρατική Ασφάλεια έξω από το Μέγαρο Μουσικής, όπου στις οκτώ είναι προγραμματισμένη ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για μέλη και υποστηριχτές της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αρχικά, έξι μέλη της Επιτροπής πήγαν περίπου στις 4.30 το απόγευμα απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής, προκειμένου να αναρτήσουν το ίδιο πανό που είχαν σηκώσει την περασμένη Πέμπτη απέναντι από τη Βουλή, στο Σύνταγμα κατά την επίσκεψη Μέρκελ, με το οποίο ζητούν τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, αμέσως σχεδόν τους προσέγγισαν άνδρες της Ασφάλειας, που χωρίς εξηγήσεις τους οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Ακολούθησαν άλλες δεκατέσσερις προσαγωγές και όλοι κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια, χωρίς κατηγορία και χωρίς εξηγήσεις. Μάλιστα, τους έχουν αφαιρεθεί και τα κινητά τηλέφωνα.
Το θέμα δημοσιοποίησε με ανάρτησή του στο twitter ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος - Τετράδης:

pano6Αυτό το πανό επιχείρησαν να αναρτήσουν μέλη της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής: Το είχαν αναρτήσει την περασμένη Παρασκευή απέναντι από τη Βουλή, στο Σύνταγμα, εξ αφορμής της επίσκεψης Μέρκελ

met3met2met1

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τίτλο «Το στοίχημα της συμφωνίας των Πρεσπών».

Η εκδήλωση αποτελεί μια πρωτοβουλία που έλαβαν πανεπιστημιακοί και διανοούμενοι, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και στελέχη της Κεντροαριστεράς, οι οποίοι από κοινού θα καταθέσουν τη γνώμη τους και θα υπερτονίσουν την αναγκαιότητα της λύσης, που παράγεται- όπως υποστηρίζουν- από τη Συμφωνία των Πρεσπών, στην οποία κατέληξαν η ελληνική κυβέρνηση με την αντίστοιχη της ΠΓΔΜ, η οποία μάλιστα μόλις την Παρασκευή πέρασε από τη Βουλή των Σκοπίων, όπου μεταξύ άλλων προβλέπει την αλλαγή της ονομασίας της γειτονικής χώρας από Δημοκρατίας της Μακεδονίας, που είναι σήμερα, σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

https://youtu.be/RzVWwYieL3Y

Ο λόγος βέβαια, που η εν λόγω εκδήλωση αναμένεται να προκαλέσει- και ήδη έχει προκαλέσει- αντιδράσεις είναι πως το «παρών» θα δώσει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα θα λάβει και τον λόγο, για να μιλήσει. Όπως το ίδιο θα κάνει και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πέραν- όμως- του πρωθυπουργού και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παπαδημούλη, την εκδήλωση στηρίζουν και στελέχη της Κεντροαριστεράς. Είναι χαρακτηριστικό, πως αναμένεται να μιλήσουν ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, οι πρώην υπουργοί και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης και Νίκος Μπίστης, αλλά και οι καθηγητές Μιχάλης Σταθόπουλος, Σωτήρης Βαλντέν, Αντώνης Λιάκος και Νίκος Μαραντζίδης.

Ενδεικτική του κλίματος και η σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, που αποτελούν οι Άννα Αναγνωστοπούλου, Ηλίας Νικολακόπουλος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Άννα Παπαδημητρίου και Μιχάλης Σαμπατακάκης, ενώ τον συντονισμό θα έχει και ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας. Οι μετέχοντες στην εκδήλωση υπογραμμίζουν την ανάγκη «να κλείσει επιτέλους η εκκρεμότητα με τη γειτονική χώρα, που τόσο έχει βλάψει διεθνώς τη χώρα», κάνουν λόγο για έναν «πολύ καλό συμβιβασμό», τίθενται υπέρ του διαλόγου και της συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα και ευελπιστούν πως αυτή η εκδήλωση «θα ανοίξει νέους δρόμους και θα πείσει περισσότερους πολίτες για την αναγκαιότητα της συμφωνίας»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ