Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Αντίδραση της Αθήνας στα σενάρια για S-300-Τα ελληνικά οπλικά συστήματα δεν θα δώσουν το φιλί της ζωής στους παραπαίοντες Ουκρανούς

Kατηγορηματικά διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δημοσιεύματα περί αποστολής των πυραύλων S-300 στην Ουκρανία, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Πρέπει να υπάρχει ένα όριο ως προς τα fake news και ειδικά όταν έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα της χώρας και την διεθνή της εικόνα. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και το διαψεύδω κατηγορηματικά. Δεν υπήρχε καν η πρόθεση να διακινδυνεύσει η Ελλάδα την αμυντική θωράκιση της χώρας», ανέφερε ο ίδιος.

Τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα οι Ουκρανοί , σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσουν ότι πλέον δεν σώζεται.

Στο παιχνίδι εμπλέκονται φυσικά ενεργά και οι ΗΠΑ που θέλουν να στείλουν όλο αυτό το υλικό στον ουκρανικό Στρατό για μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί για παράδειγμα η Αβτνιίκα αλλά και το Κουπιάνσκ, που “γέρνουν” επικίνδυνα στα χέρια των Ρώσων.   

https://www.youtube.com/watch?v=myCrrx1Duis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ερώτηση ρωσικών ΜΜΕ στην Αθήνα για το θέμα αυτό

Ρωσική δημοσιογραφική πηγή στην Αθήνα που απευθύνθηκε σε Έλληνα αξιωματούχο, ανέφερε την απάντηση για το αν η Ελλάδα θα συνεχίσει τις στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία και αν θα προμηθεύει συστήματα αεράμυνας: «Σε ό,τι αφορά τη βοήθεια προς την Ουκρανία, η ελληνική πλευρά λειτουργεί εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. Δεν τίθεται θέμα να γίνει κάτι εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Όπως γνωρίζετε, σήμερα η ΕΕ συζητά το θέμα της βοήθειας προς την Ουκρανία στο υψηλότερο επίπεδο. Η ελληνική πλευρά δεν πήρε αποφάσεις εκτός αυτού του πλαισίου. Ούτε στην αεράμυνα, ούτε στην αντικατάσταση».

Οι Ρώσοι επιμένουν ότι Ελλάδα και Κύπρο πιέζονται για αποστολή πακέτου όπλων στην Ουκρανία

Πρόσφατα, ρωσικά μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν ενεργά το θέμα της αποστολής συστημάτων αεράμυνας και εξοπλισμού από την Ελλάδα στην Ουκρανία, τα οποία έχουν πρόβλημα ανταλλακτικών για τον ελληνικό στρατό ανέφεραν το εξής:

“Τέτοιος εξοπλισμός περιλαμβάνει τα αντιαεροπορικά συστήματα  S-300PMU1, Osa-AKM, Tor-M1. Οι ειδικοί μας τονίζουν τη σημασία του γεγονότος ότι η Ελλάδα διαθέτει σημαντικό απόθεμα πυραύλων και εξαρτημάτων για αυτά τα συστήματα. Αυτές οι προμήθειες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας”.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό αναλυτή Ιγκόρ Καζάκωφ (Igor Kazakov), “η Ουκρανία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διατήρησης και διατήρησης της ετοιμότητας μάχης αυτών των ελληνικών συστημάτων, λόγω έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού, το οποίο αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από τη διαθεσιμότητα των συστημάτων”.

Στο στόχαστρο και η Κύπρος για τους Ουκρανούς

Τα ίδια ΜΜΕ, αναφέρουν επίσης το έντονο ενδιαφέρον για μια άλλη σοβιετική κληρονομιά, που αποτελούν τα 82 άρματα μάχης T-80U, τα οποία βρίσκονται στην Κύπρο και θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με πιο σύγχρονα μοντέλα, σύμφωνα με δηλώσεις των κυπριακών αρχών.

Αυτά τα άρματα μάχης, μαζί με την ανακοινωθείσα παράδοση 100 γιουγκοσλαβικών αρμάτων μάχης M-84AV από το Κουβέιτ, θα μπορούσαν να δώσουν στην Ουκρανία τη δυνατότητα να σχηματίσει έως και έξι Επιλαρχίες αρμάτων μάχης, ενισχύοντας σημαντικά το μαχητικό δυναμικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην τρέχουσα σύγκρουση”.

Αυτό που γίνεται άμεσα κατανοητό είναι το γεγονός πλέον ότι τα ελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα που διαθέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αν και εφόσον δοθούν στην Ουκρανία, θα αναβάθμιζαν κατακόρυφα την αεράμυνα της χώρας, και αυτό δεν το επιθυμεί σε καμία περίπτωση η Μόσχα, ενώ για το θέμα αυτό αναφέρθηκε και τουρκικό ΜΜΕ λόγω του νταλκά των Τούρκων με τα συστήματα αυτά στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις .

Η Αθήνα δεν έχει ανακοινώσει τίποτα για το θέμα αυτό, ενώ το παρασκήνιο είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι πιστεύεται.

Η Μόσχα ήδη στοχοποίησε την Ελλάδα μέσω της εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Μ.Ζαχάροβας, διότι οι Ουκρανοί είναι πολύ κοντά να απολέσουν πολλές περιοχές, και τα ελληνικά α/α συστήματα και τα κυπριακά άρματα μάχης θα τις έδιναν μια ανάσα ζωής.

Το σίγουρο είναι ότι η χώρα μας είναι πλέον ψηλά στην μαύρη λίστα των Ρώσων για τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...