Κύπρος

Σαν σήμερα πριν οκτώ χρόνια η φονική έκρηξη στην Ναυτική Βάση στο Μαρί της Κύπρου (βίντεο)

Oκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, κατά την οποία 13 παλληκάρια θυσίασαν τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να κατασβήσουν την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στα φορτωμένα, με εκρηκτικά εμπορευματοκιβώτια, που είχαν αποθηκευτεί εντός της ναυτικής βάσης.

Συγκεκριμένα εν ώρα καθήκοντος έχασαν τη ζωή τους, ο Αρχιπλοίαρχος, Ανδρέας Ιωαννίδης, ο Πλοίαρχος, Λάμπρος Λάμπρου, ο Ανθυπασπιστής, Κλεάνθης Κλεάνθους, ο Επικελευστής, Μιχάλης Ηρακλέους, ο Κελευστής, Αντώνης Χαραλάμπους, οι Λοχίες Σπύρος Τταντής, Βασίλης Κρόκος, Γιώργος Γιακουμής, Παναγιώτης Θεοφίλου, Αδάμος Αδάμου, οι στρατιώτες Μίλτος και Χρίστος Χριστοφόρου και ο Υπαστυνόμος, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Η έκρηξη προκάλεσε επίσης σοβαρές ζημιές στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού, με συνακόλουθες επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου.

Στις 8:30 θα τελεστεί τρισάγιο των ηρώων στο εκκλησάκι που ανεγέρθηκε στον χώρο της τραγωδίας.

Εκ μέρους της πολιτείας θα παραστεί ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης.

Το απόγευμα, θα τελεστεί εκδήλωσης μνήμης και τιμής για τους πεσόντες Πυροσβέστες στις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου.

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης.

Η τραγωδία της 11ης Ιουλίου 2011 αποτελεί μία ακόμη μελανή σελίδα στην ιστορία της Κύπρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Αδιέξοδο στις ρωσοτουρκικές συνομιλίες: Οι Ρώσοι διαλύουν τουρκικό εξοπλισμό στη Συρία - Πυραυλικές επιθέσεις & διά θαλάσσης

“Πάτησε το κουμπί” για να εξαφανιστούν οι τζιχαντιστές στη Συρία ο Πούτιν και και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ό,τι και...