Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Συναγερμός στον Έβρο! Αύξηση των μεταναστευτικών ροών με προώθηση μεταναστών σε νησίδα- "Σπρώχνουν" οι Τούρκοι (Βίντεο)

Υπο πολιορκία συνεχίζει να βρίσκεται ο Έβρος, με την Άγκυρα να μη χάνει χρόνο και να προωθεί ήδη δεκάδες μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα τις τελευταίες μέρες. Συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μία ομάδα έως και 80 μεταναστών με αρκετές γυναίκες και παιδιά έχουν προωθηθεί σε νησίδα στην περιοχή Μαράσια.

Την ίδια ώρα με μήνυμα της, Μη Κυβερνητική Οργάνωση προανήγγειλε από χθες ότι προωθήθηκαν περισσότεροι από 24 μετανάστες σε νησίδα του ποταμού απέναντι από τη νέα Βύσσα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Οpen, συνεργείο του οποίου μετέβη στην περιοχή και μετέδωσε πλάνα από τους εγκλωβισμένους μετανάστες πρόκειται περίπου για μια ομάδα 70-80 ατόμων. Κατά πληροφορίες, τα 2/3 της νησίδας αποτελούν τουρκική επικράτεια και το 1/3 ελληνική.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου (3/6) πέντε μετανάστες από το Ιράκ εντοπίστηκαν στο Σουφλί. Εκτιμάται πως εισήλθαν στην Ελλάδα από την Τουρκία διασχίζοντας με βάρκα τον Έβρο.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, 105 μετανάστες εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος στο ύψος της Νέας Βύσσας διασχίζοντας το ποτάμι. 

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, νέο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη σε νησίδα στο χωριό Μαράσια Ορεστιάδας, όπου δεκάδες λαθρομετανάστες, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, θέλουν να… εισβάλλουν στην Ελλάδα, έχοντας την βοήθεια των Τούρκων, όπως αναφέρει το evros-news.gr.

Η νησίδα βρίσκεται στην μέση του ποταμού Έβρου και είναι μοιρασμένο το έδαφος της μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Μάλιστα οι λαθρομετανάστες κάθε ηλικίας, που είναι πάνω από 60 άτομα, απέχουν ελάχιστα μέτρα από την ελληνική όχθη του ποταμού και τους βλέπει κανείς από το γνωστό καφέ που υπάρχει στο σημείο εκείνο του χωριού.

Είναι ένα ακόμα περιστατικό τις τελευταίες ημέρες, μετά από τα αλλεπάλληλα σε νησίδα του χωριού Πύθιο Διδυμοτείχου απ’ όπου διασώθηκαν κοντά στους 100 αλλοδαπούς από την Αστυνομία και φυσικά το προχθεσινό στη Νέα Βύσσα, όπου 135 λαθρομετανάστες οποίοι εντοπίσθηκαν  το μεσημέρι από Έλληνες Συνοριοφύλακες να περπατούν στην ελληνική μεθόριο, στο ύψος του χωριού Νέα Βύσσα ερχόμενοι από την γειτονική Τουρκία και με την Τουρκική αστυνομία να κάνει άλλη μια φορά τα… στραβά μάτια.

Οι 50 άνδρες, 32 γυναίκες και 53 παιδιά, κατά δήλωση τους , Συριακής καταγωγής, πέρασαν εύκολα τον ποταμό Έβρο λόγω της χαμηλής στάθμης των υδάτων, αρχικά μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας με έδρα το Χειμώνιο, για καταγραφή και ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...