Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Κινητικότητα στον Έβρο: Οι αρχές στήνουν ραντάρ & κάμερες

Νέα εισβολή μεταναστών, ίδιας και μεγαλύτερης κλίμακας με την περσινή αναμένεται στο Έβρο το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, οι ελληνικές αρχές στο ενδεχόμενο ενός νέου κύματος μεταναστών, στήνουν "άρον άρον" πυλώνες για το ηλεκτρονικό «δίχτυ» στον Έβρο. Οι πυλώνες θα διαθέτουν κάμερες με την δυνατότητα να "βλέπουν" σε ακτίνα έως 15 χλμ. εντός της Τουρκίας. Η απόφαση αυτή στοχεύει σε μια γρήγορα αναχαίτιση τυχόν μεταναστευτικών ροών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 

Έβρος: Διακινητές δείχνουν τον δρόμο σε αλλοδαπούς για να εποικίσουν Έβρο και νησιά

 

Με διάφορα βίντεο στο διαδίκτυο, όπου είναι σημειωμένες διάφορες παραλλαγές για πέρασμα από Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου σε περιοχές του Σουφλίου, αλλά και την κίνηση που μπορούν να ακολουθήσουν στον ορεινό όγκο, οι διακινητές… διαφημίζουν στους μετανάστες την δουλειά τους, σύμφωνα με το evros-news.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που εντόπισε ο Αντώνης Παπαδούδης και το δημοσίευσε στην σελίδα του, υπάρχουν σημειώσεις για σημεία στην περιοχή Λαβάρων και Μάνδρας Σουφλίου, με πληροφορίες για τον τρόπο που μπορούν να περάσουν και να κινηθούν. Να περάσουν δηλαδή από τον επαρχιακό δρόμο και στη συνέχεια μέσω Μεγάλου Δερείου, Σιδηρώ και των άλλων χωριών της περιοχής, να φτάσουν στην Σάπκα, στα όρια με το νομό Ροδόπης, ώστε να συνεχίσουν από εκεί για Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Δείτε το βίντεο:

Υπάρχουν πληροφορίες στα αραβικά για συγκεκριμένα σημεία που πρέπει να προσέχουν, ενώ όπως έχουμε παρουσιάσει πολλές φορές, τους περιμένουν αυτοκίνητα παρατημένα με τα κλειδιά κρυμμένα να τα πάρουν και να φύγουν, σε διάφορα σημεία του ορεινού όγκου. Οι μετανάστες μπαίνουν σε ακατοίκητα σπίτια ή σε μαντριά και ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν και να μαγειρέψουν, με αποτέλεσμα να έχουμε συχνά πυρκαγιές και καταστροφές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ