Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ξεσπά "εμφύλιος" στην Τουρκία: Συλλήψεις απόστρατων ναυάρχων για τη δήλωση για τη Συνθήκη του Μοντρέ

Ξεκίνησε "εμφύλιος" στην Τουρκία με τις πρώτες συλλήψεις απόστρατων να είναι γεγονός. Εκδόθηκε εντολή κράτησης για 10 συνταξιούχους ναύαρχους στην έρευνα που ξεκίνησε μετά την κοινοποίηση 104 απόστρατων ναυάρχων.

Όπως σας είχαμε αναφέρει πρώτοι σε προηγούμενο άρθρο μας, από εχθές το κλίμα στην Τουρκία προοικονομούσε τις συλλήψεις των Ναυάρχων, με το κλίμα στη γείτονα χώρα να είναι πολωμένο.

https://www.youtube.com/watch?v=lYifM6ej4Sk

Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση ότι η εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για την ενέργεια των απόστρατων ναυάρχων -στους οποίους συγκαταλέγεται ο «πατέρας» της Γαλάζιας Πατρίδας, Τζεμ Γκιούρντενιζ- φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει συλλήψεις από το ερντογανικό καθεστώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε εναντίον 103 απόστρατων ναυάρχων που έκαναν κοινή δήλωση σχετικά με τη Σύμβαση των Στενών του Montreux, όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος συνελήφθησαν οι υπογράφοντες Alaettin Sevim, Ergun Mengi, Kadir Sağdıç, Cem Gürdeniz και Atilla Kezek.

Σε ανάρτηση της Rengin Gürdeniz, συζύγου του συνταξιούχου ναύαρχου Cem Gürdeniz, αναφέρει: "Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι μας και συνέλαβε τον Cem."

Ο αντιπρόεδρος του CHP, Engin Özkoç, ανέφερε σε δημοσίευσή του πως οι συλλήψεις αποτελούν μία ντροπιαστική ημέρα για την Τουρκία: "ο απόστρατος Ναύαρχος Cürdeniz συνελήφθη από αστυνομικούς μέσα από το σπίτι του. Μια ντροπιαστική μέρα για την Τουρκία. Έχουμε δει αυτό το παιχνίδι στο παρελθόν" είπε.

Οι απόστρατοι Τούρκοι ναύαρχοι, εξέδωσαν μια κοινή δήλωση σχετικά με τις συζητήσεις που ξεκίνησαν μετά από τα λόγια του Προέδρου της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης Mustafa Mustafaentop σχετικά με τη Σύμβαση των Στενών του Montreux.

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε επίσης έρευνα σχετικά με τη δήλωση.

https://twitter.com/sputnik_TR/status/1378927487493758979https://youtu.be/r54YSVWbr5o

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ