Εθνοφύλακες Έβρου
Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Επί ποδός "πολέμου" οι Εθνοφύλακες Έβρου: "Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα"

Σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας βρίσκονται οι Εθνοφύλακες Έβρου και συγκινούν με την αγάπη για την πατρίδα τους και το χαρακτηριστικό αίσθημα αυτοθυσίας του Έλληνα, σε κρίσιμες ημέρες όπως αυτές που διανύουμε. Δηλώνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν τα ελληνικά χώματα και περιμένουν διαταγές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μας, με τις χιλιάδες λαθρομεταναστών που τους κατηύθυνε η Τουρκία στα σύνορα και πιέζοντας τους να επιχειρήσουν εισβολή στην Ελλάδα, είναι οι Εθνοφύλακες του Έβρου.

Σε όλα τα σημεία του νομού, τόσο στο βόρειο όσο και στο κεντρικό και νότιο κομμάτι, οι επικεφαλής των Ταγμάτων Εθνοφυλακής αλλά και τα μέλη τους, περιμένουν την διαταγή από τους αρμόδιους των ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου να συνδράμουν όπου χρειάζεται.

Είτε με έλεγχο των συνόρων μας, αφού οι αποστάσεις είναι τεράστιες και είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο να ελεγχθούν μόνο από την αστυνομία και τις δυνάμεις του στρατού που συμμετέχουν, είτε με αποτροπή στα σημεία εκτός των Καστανεών.  Άλλωστε όλοι βλέπουν πως παρά την μεγάλη κινητοποίηση και παρουσία αστυνομικών και στρατού, από κάποια σημεία είτε του χερσαίου κομματιού στο Τρίγωο κυρίως, όσο και στις περιοχές Διδυμοτείχου, Τυχερού και των γύρω χωριών, βρίσκουν τον τρόπο και τα περάσματα κάποιοι να εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος.

“Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και την πατρίδα μόλις μας καλέσουν. Περιμένουμε διαταγές”, λένε στο Evros-news.gr όχι μόνο επικεφαλής αλλά και απλοί Εθνοφύλακες, που εκπαιδεύονται συχνά για τέτοιες δύσκολες στιγμές.

“Μόνοι μας φυσικά δεν μπορούμε να αναλάβουμε δράση. Όμως βλέπουμε πως στην τουρκική πλευρά υπάρχουν χιλιάδες που με τουρκικό σχέδιο θέλουν να εισβάλλουν στην Ελλάδα. Τεράστιες και άξιες συγχαρητηρίων οι προσπάθειες των αστυνομικών και του στρατού, αλλά οι δυνάμεις δεν φτάνουν. Η συνοριογραμμή είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορεί να καλυφθεί. Εμείς μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Επίσης, γνωρίζουμε ως ντόπιοι πολύ καλύτερα την περιοχή και τα περάσματα, από αρκετά παιδιά της Συνοριοφυλακής. Περιμένουμε λοιπόν διαταγές”, λένε χαρακτηριστικά όλοι.

Πυρά και εκρήξεις στις Καστανιές

Σποραδικά πυρά στον αέρα, εκρήξεις (χημικών κρότου λάμψης) και όχι εναντίον μεταναστών όπως διαδίδεται ψευδώς, σημειώνονται εδώ και λίγα λεπτά πλησίον του εθνικού φυλακίου 1 όπου πριν δύο ώρες περίπου βρέθηκε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή την ώρα υπάρχει κινητικότητα στη γέφυρα που διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή Ορμενίου, αναφέρει ο Ηλίας Προύφας για το kranosgr.

Πριν λίγο πέρασαν από το τελωνείο με ιλιγγιώδη ταχύτητα και κατεύθυνση προς το εθνικό φυλάκιο 1 οι Διοικητές του ΔΣΣ-16ΜΡΧ Υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης και της 3ης ΜΡΧ Ρίμινη Ταξχος Γρηγόριος Μπουτλιάκης.

Ήδη από την πλευρά της Αδριανούπολης έχουν συγκεντρωθεί 13.000 μετανάστες σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, ενώ υπάρχει έκδηλη η ανησυχία, για εκ νέου απόπειρα εισβολής τους. Οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και ο Έβρος κρατάει γερά.

Επιχειρεί στις Καστανιές ο "Αίαντας"

Οργανωμένες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος της συνοριακής γραμμής στον Εβρο.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από χθες το πρωί ως σήμερα το πρωί αποτράπηκε είσοδος σε στην Ελληνική επικράτεια (όλο τον Έβρο) σε 10.000 άτομα.  Ακόμα, 73 άτομα χωρίς σχέση με Ιντλίμπ εισήλθαν παράνομα σε ελληνικό έδαφος, συνελήφθησαν και σχηματίστηκαν δικογραφίες.

Σε συνδρομή των επιχειρησιακών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ και του Σώματος Στρατού Ξηράς ο Αίαντας» έκανε ρίψεις νερού κρατώντας σε απόσταση τους μετανάστες από τα σύνορα.

Το λευκό όχημα, λοιπόν που οι αστυνομικοί  αποκαλούν «Αίαντα» είχε κάνει την εμφάνιση του στη λεωφόρο Λαυρίου, με αφορμή τις διαδηλώσεις των κατοίκων κατά του ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Δεν χρησιμοποιήθηκε κατά των πολιτών αλλά για την κατάσβεση των πυρκαγιών που υπήρχαν από τα επεισόδια.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας πάντως που έχουν παρακολουθήσει τις επιδείξεις όπλων από αμερικανικές, ισραηλινές, γερμανικές και γαλλικές εταιρείες, τις κατατάσσουν στα ηπιότερα όπλα αποτροπής. Κι αυτό γιατί με το κανόνι νερού που διαθέτουν, οι αστυνομικοί μπορούν να διαλύουν φλεγόμενα οδοφράγματα αλλά και να τα στρέψουν κατά των διαδηλωτών όταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ δέχονται πυρά από βόμβες μολότοφ.

Το καλοκαίρι των «Αγανακτισμένων», ο “Αίαντας” είχε καθημερινή παρουσία στη Ρηγίλλης, σε πολύ κοντινή απόσταση από την πλατεία Συντάγματος.

Ο «Αίαντας», τον οποίο η Ελλάδα προμηθεύτηκε από το Ισραήλ, έχει χωρητικότητα περίπου έξι τόνων νερού, ενώ διαθέτει υποδοχείς για χρωστικές ουσίες ή και δακρυγόνα. Συνολικά η ΕΛΑΣ διαθέτει τέσσερα ειδικά διαμορφωμένες υδροφόρες ενώ τα συγκεκριμένα οχήματα τα είχε προμηθευτεί από το Ισραήλ.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ